IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на имотите в Банско падат

Заради кредитите, които изплащат, англичани предлагат апартаментите за продажба

16:30 | 10.09.17 г. 22
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на имотите в Банско падат драстично в последните месеци. Апартаменти в зимния курорт вече се намират на цени от 250 евро на квадратен метър, съобщи Bulgaria ON AIR. 

Поевтиняването е заради желанието на английските собственици да продават, за да се спасят от високите кредити, които изплащат.

Жилища в големите комплекси в зимния курорт притежават основно руснаци и англичани. И докато руснаците държат на собствеността си и много често идват в България, за да почиват в Банско, англичаните масово вадят имотите си на пазара. Главната причина са високите лихви, които плащат по кредитите си. Бягайки от фалита, те продават на ниски цени.

Има случаи и на 50-60% спад на апартаменти, в зависимост от това дали лицето желае веднага да го продаде или не бърза да го продава.

Българи все още рядко купуват имоти в Банско. Притеснява ги най-вече таксата за поддръжка, която са задължени да плащат всяка година, ако притежават жилище в някой от комплексите.

Паралелно с това обаче брокерите забелязват раздвижване и повишен интерес на пазара към многото изоставени хотели в курорта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 38 rate down comment 2
pantaleev
преди 6 години
Според мен не мисля, че проблема е в Англичаните. Просто качеството на строителството е много ниско. Отделно е презастроено. Много хотели са още с черен път. Инфраструктурата на града въобще не е за 80 000+ леглова база. Обслужване лятото е под всякаква критика особено пък ако е и от местни жители. Заведенията имат необосновано високи цени дори и лятото.Има някаква бегла идея за зимен курорт, но за 2 месеца работа не може да си избиеш разходите за цяла година. За летен курорт въобще не може и дума да става... и още много много други недомислици :)...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 61 rate down comment 1
tony1975
преди 6 години
Хайде хаирлия...скоро и в други градове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още