IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещи предприемачи и инвеститори идват за конференцията на Endeavor в България

Събитието Dare to Scale на 23 октомври в София Тех Парк ще разкрие нови възможности за растеж пред предприемачите от Източна Европа

12:08 | 11.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor. Снимка:&nbsp;</em><em>Endeavor</em></p>

Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor. Снимка: Endeavor

Могат ли начинаещи предприемачи от малко градче в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) да превърнат малка компания в глобален лидер? Възможно ли е компания от малка страна в региона да мащабира своя бизнес значително, да придобива свои конкуренти от развитите страни и да листва акциите си на Нюйоркската фондова борса (NYSE)?

Една от най-успешните компании за антивирусен софтуер в света - AVG Technologies, е пример, че това е възможно. От малка фирма в чешкия град Бърно тя се превръща в глобален лидер с над 2 млрд. потребители и става първата компания от Източна Европа, листната на NYSE. Карел Облак, главен ръководител и технически директор на AVG Technologies, ще даде полезна информация и съвети как се разраства един бизнес на организираната от българския офис на Endeavor конференция Dare to Scale, която ще се проведе на 23 октомври 2017 г. в София, от 9.00 до 15.30 ч., в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“.

Събитието ще събере на едно място 200 топ предприемачи, мениджъри, бизнес лидери и инвеститори от целия свят, като ще бъде подкрепено от водещи международни компании, финансови институции и медии.

Сред говорителите на конференцията Dare to Scale ще е и Алън Тейлър, управляващ директор на глобалния коинвестиционен фонд Endeavor Catalyst, инвестиращ единствено в компании от мрежата на Endeavor. От създаването си през 2012 г. фондът е инвестирал в над 50 компании в 20 страни - от Аржентина до Турция и ОАЕ, и продължава да разширява географския си обхват. Алън Тейлър ще разясни какви са възможностите за една компания от ЦИЕ да си осигури необходимия й капитал, за да разрасне значително своя бизнес.

В Dare to Scale говорители ще са още:

•     Росен Плевненлиев, президент на България (2012-2017 г.)

•     Правийн Паранджоти, ръководител на фондовете за рисков капитал на Европейския инвестиционен фонд (EIF)

•     Божидар Нейчев, управляващ съдружник в PricewaterhouseCoopers (PwC) за Югоизточна Европа

Сред присъстващите на събитието се очаква да бъдат представители на: Summit Partners, SAP, EBRD Ventures, Elephant VC, Oracle Ventures, Emergence Capital, Antenna, Viohalco, Koc Holding, Sabanci, Forbes (Japan) и други водещи компании.

„Едно от важните послания, които искаме да отправим към предприемачите в България и Източна Европа е, че да стартираш бизнес в малка страна не е причина да не можеш да го разраснеш на глобално ниво. Напротив, това е стимул за стремеж към още по-силно развитие на международните пазари, доколкото малкият вътрешен пазар дава ограничен потенциал за растеж. С ресурса и мрежата на Endeavor тази цел е още по-постижима“, посочва Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor. 

Dare to Scale е първата по рода си конференция, фокусирана върху възможностите и предизвикателствата пред предприемачите от ЦИЕ, които желаят да мащабират значително своя бизнес. Целта на Dare to Scale е да представи полезна информация и да създаде платформа, чрез която предприемачите от този регион да споделят по между си предизвикателства и възможности. Endeavor Bulgaria има амбицията да играе ключова роля в разрастващата се предприемаческа екосистема в България и ЦИЕ, предоставяйки помощ и ресурс на тези, които искат да развиват своите компании и идеи на глобално ниво.    

Конферецията DaretoScale предхожда 75-тия Международен селекционен панел на Endeavor, на който София ще бъде домакин (за първи път в историята на Endeavor) на 23-25 октомври 2017 г.

Международните панели на Endeavor се провеждат 8 пъти годишно в различни градове по света - от Куала Лумпур до Сан Франциско и от Йоханесбург до Лондон. По време на панелите ментори и предприемачи от глобалната мрежа на Endeavor избират нови членове на своята общност на база утвърден от организацията алгоритъм за подбор.

В международните панели традиционно участват доказани имена в световния бизнес от ранга на Рейд Хофман, основател на Linkedin, Джош Силвърман, бивш главен изпълнителен директор на Skype; Диего Пиачентини, вицепрезидент на Amazon и други.

Вижте повече информация за събитието и запазете своето място на http://daretoscale.com/

До 30 септември може да се направи регистрация с 40% отстъпка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още