IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата европейска компания за дялов капитал гледа към Близкия изток

Активността на купувачите на активи в региона се засилва през последните 12 месеца, отчита Bloomberg

13:42 | 12.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

CVC Capital Partners – най-голямата европейска компания за дялов капитал, обмисля първата си инвестиция в Близкия изток на фона на плановете ѝ за експанзия, съобщава Bloomberg, като се позовава на запознати анонимни източници.

Базираната в Лондон компания вече е набелязала и няколко цели в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

CVC е и една от компаниите, които обмислят придобиването на дял в строителната компания Emaar Properties, допълват източниците на информационната агенция.

CVC вече е в напреднал стадий на преговорите за някои от планираните инвестиции в региона. Засега компанията отказва коментар.

Компанията е привлечена от Близкия изток заради нарастващото и по-младо население, както и резкият спад на цените на петрола, които оказаха сериозно въздействие върху икономиките в региона.

През последните 12 месеца се засилва активността на чуждестранните купувачи на разнообразни активи в Близкия изток. За периода те са реализирали инвестиции в размер на 28,5 млрд. долара, което е с 26% повече на годишна база, показват данни на Bloomberg.

В една от сделките Amazon.com например придоби базирания в Дубай търговец Souq.com заради очакването за ръст на електронната търговия в региона.

Компаниите за дялов капитал проучват нови възможности, след като набраха рекордни инвестиции. CVC например набра 16 млрд. евро през юни, което е и най-големият ѝ фонд досега.

Предишните фондове на компанията са инвестирали във Формула 1 и в швейцарския производител на часовници Breitling AG.

Компанията се насочва към инвестиции в Европа на минимална стойност 150 млн. долара и в Азия на минимална стойност 50 млн. долара. Тя притежава различни активи в САЩ, Швеция, Исландия и Малайзия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още