Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Шефът на JP Morgan Chase: Биткойнът ще се срине

Изпълнителният директор на американската банка Джейми Даймън би уволнил всеки свой служител, който търгува с криптовалутата

   1| 2| 3    
2
 
1
 
30
khao до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
не отлкова черногледно, некоя и друга стотинка ще рикошира в плочките и ще се върне при теб :):):) сега ми кажи как да му обясня че с 4ма познати така бяхме решили да забогатеем преди 4 години като минтиме .... точно след 2 месеца статистиката показа че ще има едно постоянно набиване на пари в хардуер който никога няма да изплатим... цената не се качва толкова колкото се харчи за хардуер ако искаш да запазиш нивото на добив! ... ако си спекулант се печели и до там. и тук ми светна че тая работа е измама.... иначе познавм и един дето минтеше в сърварното на работата си, дето тока и хардуера са му безплатни (ама на него, не на шефа му)... той печелеше също докато не го хванаха :)
2
 
2
 
29
khao до: Sakamano
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
годините ги споменах като закачка към другия колега който ни обвини че имаме архаично мислене. раздвам се че се интересуваш от високите технологии, но нали точно това беше един от лозунгите... че това е злато 2.0 и заместител на истинските пари .... сега казваш че не било :):)

Също така искам да те питам ти колко време си минтвал биткоини ? и кво показа статистиката докато го правеше ... щото аз съм го правил. Това че е понци схема го казвам на базата на много фактори ...
Сега би ли ми обяснил кво толкова ексзотично има в този актив според теб, щом няма да е пари, няма да е злато ... кво е ?

Бъди отворен към идеи които разбираш :):) и не ми говори общи приказки като "опитваш да си обясниш всичко ново с помощта на някакви стари и неподходящи аналогии" ... ами се обоснови защо примера е лош! Както аз се обосновавам за всичко.... технологията е ОК, биткоина е измама ! няма как да е валута при този дефлационен натиск... да не говорим за другите 100 дефекта.
1
 
2
 
28
deant до: Sakamano
преди 6 месеца
много бързо се отказваш от дискусиите. нали знаеш максимата за криптовалутите - Вкарваш толкова пари, колкото си готов да хвърлиш през балкона.
1
 
1
 
27
Sakamano до: khao
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
От гледна точка на потребител си прав, че биткойнът няма да замести парите и че това не е обикновена валута. Идеята му никога не е била да замени парите, а да ги допълни. Той е съвкупност от валута, електронен портфейл, платежен метод, инвестиционен актив, плюс други все още нереализирани възможности като smart contracts, които предстои тепърва да се развиват.
1
 
2
 
26
Sakamano до: khao
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Хи хи хи, мислех повече да не пиша в тази тема, но последните ти постове доста ме развеселиха. Не знам защо ме смяташ за млад, сигурно защото се интересувам от технологии и съм отворен към нови идеи, но всъщност съм живял поне 10 години повече от теб. А ти може и да си на трийсет, но мислиш като пенсионер - опитваш да си обясниш всичко ново с помощта на някакви стари и неподходящи аналогии. Точно това се мъчих да втълпя и на капацитета под тебе - биткойнът е съвършено нов финансов инструмент и няма как да знаеш дали е нормално или ненормално цената му да расте толкова бързо, просто защото той няма аналог между познатите валути с който да го сравняваш. А аналогията ти между копачи и банкери е направо смешна. Копачите осигуряват само една услуга - да включат транзакцията ти в блок веригата. Те нито приемат депозити, нито отпускат кредити, нито начисляват или изплащат лихви.

1
 
2
 
25
khao до: Sakamano
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
последният ъпгрейд беше подкрепен от 80% от копачите
---
и последните количествени улеснения на ФЕД горе долу бяха подкрепени от 80% от копачите ... пардон, банкерите :):)
1
 
2
 
24
khao до: Sakamano
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
да ти го кажа за 100-тен път, че вие младите не четете писанията на нас хората в архаичната възраст на 30+ :):) технологията е единственото полезно нещо от цялата история, самия биткоин е понци схема и за това цената му расте непрекъснато... така че ако ще водим спор, стига си намесвал технологията за която всички сме съгласни че може да е полезна... тук говорим само за биткоин и как той УЖ ще смени парите.
според мен бъркаш смисъла на валута ... това че на определени места можеш да пазаруваш с него не значи че е валута... на това му се вика бартер ! :):) коя валута е имала такава дефлация ? Ти имаш ли си идея ако това се случи с която и да е истинска валута по света кво ще стане с икономиката ?
... така че спекулирай си печели преди да се е спукал балона, ама не ми го хвали че един ден ще измести всичко, щото няма да се случи.
1
 
1
 
23
deant до: Sakamano
преди 6 месеца
6. доказва примерно, че ти не си го ползва като истински пари. Не си купил нищо реално с него. Само тази точка показва, че и мнението ти по другите точки е също толкова изсукано от пръсти.
1
 
1
 
22
Sakamano до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
1. Някой се е опитал да те зарибява? 2. Толкова глупости, че не знам откъде да започна, затова ще си спестя коментарите. 3. Това също не е вярно - не че няма големи ферми, но решенията могат да се вземат само с голямо мнозинство - последният ъпгрейд беше подкрепен от 80% от копачите. 4. Защото анонимните посредници не ти искат лична карта. 5. Сериозно ли? 6. Последно направих депозит в един сайт, което нищо не доказва, както впрочем и въпроса ти. Хайде лека нощ.
1
 
2
 
21
deant до: Sakamano
преди 6 месеца
1. анонимността беше основната пропаганда, с която зарибяваха хората.
2. "ценна технология с огромен потенциал" - ти сам го определяш, като технологично чудо, А ТО НЕ Е. Дори потенциала му е доста съмнителен, имайки впредвид, че това е един огромен безмислен ЛОГ файл, който всеки трябва да го има (и поне засега не са намерили начин да ограничат нарастването на размера му, който и сега е баснословен)
3.Няма централен сървър, но има собственици на огромни блокове, които де-факто могат да определят развитието и съдбата на БТ - справка последния сплит.
4.Защо е по-добре да имаш анонимен посредник отколкото ако посредника е юридическо лице?
5.Не се прави на ***, имало е такива опити да се насади това мнение.
6.Ти какво си купи последно с биткойн?