IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северна Корея заплаши да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак"

Севернокорейска държавна агенция призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото"

12:03 | 14.09.17 г. 18
<p>
	<em>Пхенян. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Пхенян. Снимка: Архив Ройтерс

Севернокорейска държавна агенция заплаши днес да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак", заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, предадоха Ройтерс и БТА.

В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит.

Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба" на Северна Корея, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА.

"Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон.

"Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак /.../ като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва в декларацията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 6 години
Ще се повторя, ама за Северна Корея САЩ и Русия наистина могат да се сбият. Само че всяка ще вика "Вземи я ти! Аз не е искам! Вземай!".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
Той не ги зомбира амибай ти Пинко им плаща по над 600млн. на неговата военна свита не чака некой Сашовец да я свърши тая раота, за да не отиде при баща му и дедо му .... :)) Обаче у наше село си мислят че има диктатор който сам яде и реже от баницата, а другите го гледат в очите и му треперят от страх .... мдам сигурно е така, ама за вас простолюдието останалото си е бизнес .... :))Kim Jong-Un: North Korea's leader spends millions on luxury gifts, rivals South Korea claimThe expenditure is believed to have been made by Kim Jong-Un to help secure his position as leader of the secretive Communist statehttp://***.mirror.co.uk/news/world-news/kim-jong-un-north-koreas-leader-2371001
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 6 години
Щото те с Русия се надпреварват. Русия плашеше, че може да превърне САЩ в "радиоактивна пепел", а Корея в "пепел и мрак". Усещаш ли градацията-тоя не само в пепел ами и в мрак. Кадърно момче!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 5
michaelis12
преди 6 години
на генералите на Саддам им беше платено да го изпортят и са си бройкат мангизите докато държавата им е в русини, в Либия същата работа а останалато в Либия го свърши Мюсюлманското братство на Катар, в С.Корея нит мюсюлманско братство има нит генералите им е платено щот тоя ше ги думне одма ..... :)) За С.Корея ше почешате коня за гривата само тва шшш ви кааа на вас демократите .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
khao
преди 6 години
май, май ... колко да е май :):) септември е! :) ... иначе така говорихте и за садам и за кадафи (понеже ги спомена), че нямало кой да ги бутне, щото видиш ли целия народ е зад тях, щото народа по щастливо никога не бил живял :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
KPetkov
преди 6 години
***, ***, ама май ще умре от старост, а не като Кадафи и Хюсеин, които малко преждевремено се отказаха от ядрените си програми и програми за оръжия за масово унищожение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
Sakamano
преди 6 години
Ама че ***. Мисли си, че като е успял да зомбира няколко милиона нещастници, може да си сложи на оная работа целия свят. Впрочем, защо не заплаши да потопи също Китай и Русия, нали и те подкрепиха санкциите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
misanthrope
преди 6 години
Добре бе, не е ли очевидно, че така не става? Свалете санкциите, отворете границите за севернокорейци и скоро тоя *** няма да остане кого да управлява. Влезте в страната, изкупете икономиката, това е начинът!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още