IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Автомобилната индустрия трябва да възстанови доверието

Германският канцлер е подложена на критики заради замърсяването от превозните средства

12:08 | 15.09.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Автомобилната индустрия в Германия трябва да направи всичко по силите си, за да поправи накърнената си репутация, заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на откриването на автомобилното изложение в Франкфурт, предаде Ройтерс.

Автомобилният сектор - най-големият износител и работодател на Германия с повече от 800 хил. служители, изпадна в криза преди две години, когато Volkswagen допусна манипулации при тестове за вредни емисии. 

"Голяма част от доверието беше унищожено. Ето защо индустрията трябва да направи всичко, за да спечели доверието, за свой собствен интерес, както и на служителите, и на германската индустрия като цяло", каза Меркел на срещата с ръководителите на най-големите автомобилни марки.

Меркел отбеляза, че скандалът с емисиите се разгоря веднага след откриването на същото автомобилно изложение преди две години. По думите й индустрията вече е изправена пред много повече предизвикателства, включително вероятността Китай да забрани двигателя с вътрешно горене.

Преди изборите на 24 септември Меркел е подложена на огън заради тесните връзки с производителите на автомобили и за това, че не успява да се справи със замърсяването от превозните средства след признанията на VW, както и да накара индустрията да премине към електрически автомобили.

VW, BMW, Daimler, Audi и Porsche са обект на разследване от европейските регулатори за предполагаеми тайни споразумения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
Lucifer
преди 6 години
Не проумявам какво толкова са се зомбирали немците по това толкова зловредно за ДЕ и ЕС бабе...Тя не е нито Кол нито някога нещо подобно ще бъде. И ако до сега е била груба грешка или недоразумение то сега вече се превръща истинско бедствие за континента изобщо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
Jorkata
преди 6 години
Само като се сетя как "оправи" Европа... по-добре да не бара автомобилите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
dzk
преди 6 години
Меркел оправи Европа, сега е ред на автомобилите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още