IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mazda планира да има само електромобили и хибриди през 2030 г.

Все повече автопроизводители променят стратегиите си, за да отговорят на затягащите се глобални регулации за вредните емисии

10:45 | 15.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският автомобилен производител Mazda Motor Corp планира да направи всичките си автомобили електрически, включително хибриди, до около 2030 г., съобщава Ройтерс, като се позовава на информационната агенция Kyodo News. Говорител на Mazda отказва коментар.

Все повече автопроизводители променят стратегиите си, за да отговорят на затягащите се глобални регулации за вредните емисии, посочва информационната агенция.

В момента моделите на Mazda не включват автомобили с изцяло електрически батерии, макар че компанията продава хибриден модел на Mazda3. 

Според агенция Kyodo компанията ще има електрически автомобили от 2019 г.

За да навакса темпото на по-големите производители като Nissan, които вече имат електрически модели, Mazda си партнира с Toyota Motor, за да разработи технологията.

Междувременно компанията е разработила и ултраефективен бензинов двигател, който да може да се използва и в хибриди. Той ще се внедри в колите след 2019 г.

Когато представи новата технология миналия месец, главният изпълнителен директор на Mazda Масамичи Когай заяви, че техните бензинови, дизелови и електрически технологии ще съществуват съвместно в бъдеще.

Mazda специализира и във високо ефективни дизелови двигатели и в четвъртък представи в Япония новия модел CX-8, който на този етап е наличен единствено като дизелов модел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още