Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Българските инвестиции в образованието: най-ниски в ЕС

Страната ни влага 4,1 на сто от БВП в тази сфера

1
 
0
 
9
khao до: redcretin
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
заблуждаваш леко, в България не е считано за нормално да се малтретират деца, въпреки това си личи че импа е бил физически малтретиран като малък! ... може би и сексуално, иначе от де тая безпричинна агресия у него ?
0
 
1
 
8
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Разходи за 2104 и 2015 за ЕС

Веднага се набива на очи че Германия разходва по-малко от средно европейското за образование. Ама икономиката и не е под средно европейската.

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Public_expenditure_on_education_(excluding_early_childhood_educational_development)_as_a_share_of_GDP,_2014_(%25)_YB17.png

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Total_general_government_expenditure_on_education,_2015_(%25_of_GDP).png
0
 
1
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Единствената доказана връзка е между образованието и раждаемостта. Колкото по-образован толкова по-малко деца раждаш. Между богатството и образованието няма доказани връзки. Може да си *** и богат, може да си образован и беден.
Така, че това от демографска гледна точка не е толкова лоша новина.
1
 
3
 
6
преди 4 месеца
Формулата е желязна:
Прост народ-слаба държава.
1
 
4
 
5
majnata до: redcretin
преди 4 месеца
Мхм , затуй българските инженери техници , лекари и сестри без работа не остават ...друг е въпросът каким плащат , но всеки се възползва от това което е създало българското образование до 1989г. След това гаранция няма , а сега граничи с нула !

4
 
4
 
4
redcretin до: Императорът
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ти какъв допир имаш с шведско образование, че такива смешни коментари? Или е по-добре децата да са малтетирани от родители - както се счита за нормално в България? Или така израстват образовани - българското образование е тотално неизвестно в чужбина...
3
 
2
 
3
majnata до: Императорът
преди 4 месеца
И според тези "права" , децата трябвало да сами избират дали ше са момчета или момичета ... изпушили са съвсем от толкоз евроценности !
4
 
5
 
2
преди 4 месеца
Парите не са всичко в. Швеците до такава степен са се вманиачили в "правата" на децата, че тотално са се отказали от всякаква дисциплина - и образованието им е на дъното.
0
 
8
 
1
преди 4 месеца
Абе какво образование? Важното е да има пари за "нашите" "бизнесмени"! ;) ;)