Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Необитаемите жилища в София се увеличават

В някои сгради в центъра делът на т.нар. "тъмни прозорци" достига 60%, което нарушава баланса на пазара и се отразява негативно и на състоянието на сградите

   1| 2| 3| 4    
0
 
5
 
33
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
ДОБРЕ СТЕ НАЛУЧКАЛИ, ЧЕ "в центъра делът на т.нар. "тъмни прозорци" достига 60%"

НО ТОВА Е САМО ПОЛУИСТИНАТА.

ЦЯЛАТА ИСТИНА Е, ЧЕ ромските квартали са на 100% със светли прозорци.

Тенденцията е ясна.

ГЕТОТО ПРЕВЗЕМА ЦЕНТЪРА, и качествения МАТРЯЛ ще се изтече през ТЕРМИНАЛ 2.

НА ТЕРИТОРИЯТА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ остават едни весели и симпатични РИМЛЯНИ за които всеки ден е ФИЕСТА.

ФИЕСТАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО ТОГАВА ДОКАТО ИМА ПОМОЩИ И ПЕНСИИ.

Когато фиестата спре идва времето когато центъра ще грейне , а гетото ще угасне защото просто ще се преместило на друго место.
7
 
6
 
32
преди 5 месеца
По-малоумна статия не бях чел скоро, неква патица ми обяснява, какво трева да правя с имотите си?!? WTF?!
4
 
14
 
31
panther до: panther
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Тези с минусите, дето 200лв са ви много, не сте за този сайт, момчета, ходете в 24 часа, шок, трета възраст - за там сте.
7
 
22
 
30
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Доста са ми странни хора, на които 200 лв годишен имотен данък им се вижда много... Да не кажа, че на много от тези същите данъка на колата им е по-висок, косето за мен е безумно.
7
 
18
 
29
red6 до: popo323
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Това, с ниските данъци НИ е поредния абсурд. Отново се слугува на една върхушка (която, поради ниски умения може да прави и развива бизнес на примитивно ниво, респективно и по подобен начин си управлява спестяванията / инв. портфейл) и/или се води социална политика (която, както данък МПС се води отново с неправилните средства). Чисто, като % от себестойността, данъците за НИ са ниски в България и това води до изкривяване на пазара. Не, че това е основната причина, но е съществена такава.
Ако ти си решил да инвестираш в НИ и на базата на това да печелиш пари или да съхраняваш стойност, то за това следва и да си готов да покриваш насрещните разходи.

11
 
10
 
28
popo323 до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Богаташите казваш са по проЗти от бедняците , явно го знаеш от опит .
Гладна кокошка просо сънува , ей сега ще вдигнат данъка на 50% от данъчната оценка , та да можеш и ти да си купиш нещо на 5лв , само изчакай .
Всички с огромни хотели по морето се чудят как да плащат повече , че и ти да си купиш нещо евтино .
Сега като паднаха лихвите в банките що не ходите да купувате на по 1500 евро квадрата , май има огромно значение дали цената е 500 евро или 1500 евро , а не дали лихвата по кредита ще е по ниска .
Същото е с данъците , само хората и то обикновените ще обеднеят повече , а цените ще си останат същите , богатите до сега никога в Световната история не са минавали ,.
5
 
19
 
27
khao до: popo323
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
хахахаха. а може и това да ни е основния проблем като държава. Че богаташите са по прозти от бедняците и нямат елементарна логика ... по високия данък ще намали цените на имотите и ще те накара или да го дадеш под наем или да го продадеш, а не да го държиш празен.
24
 
11
 
26
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Няма да си губя времето да пиша повече , явно повечето хора са бедни и озлобени на съдбата си . Хубавото е ,че каквото и да пишат тук е без значение за никого , освен за себеподобните им озлобени събратя ,които с радост им чукат плюсчета .
Бедняка не може да схване , че всеки по висок данък независимо къде е удря най силно него в края на веригата . Богатият и да му вдигнеш данъка , ще го калкулира в крайната цена на продукта който доставя или произвежда . По високият им данък на имота ще доведе до това , че продуктите на фирмата му ще поскъпнат и бедняка реално ще го плати той този по висок данък . Нали не мислите ,че наема ще падне при по висок данък , наемателя ще трябва да го плати през наема .Това че ще дигнете данъка на човека направил къща на 5 етажа на морето и даващ ги под наем лятото ще доведе до това ,че когато ти отидеш там ще плащаш повече и ти ще му го платиш този по висок данък , а той нищо няма да усети . Khao , ти пък къде да даваш мнения с трите си мозъчни клетки
2
 
17
 
25
panther до: popo323
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
@роро Много лично ги приемате нещата. Има и нормални хора, които са инвестирали в имоти, не съм казал че са само крадци, казах че големите крадци наливат там, но реално в България няма особено разнообразие от инвестиционни възможности. И вие може да смятате че в Германия, Франция, Австрия, Белгия, Холандия, в цяла Скандинавия е много зле щото данъците са високи, а България с ниските данъци цъфти и връзва, всеки има право на мнение, разбира се. Ама почти всички международни класации не са съгласни с вас.
6
 
14
 
24
khao до: popo323
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
доста неадекватно изказване, мой :):) .. а стила на писане го оставям без коментар :):) имотните данъци наистина са ниски ! и това води много проблеми след себе си...