Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Финландия - най-доброто място да бъдеш майка, но с най-малко новородени

Раждаемостта в страна падна до най-ниското ниво от 150 години

   1| 2| 3    
0
 
2
 
21
deant до: Стоян Петров
преди 3 години
Ами и аз имам дъщеря и имах тумор в гръбначния мозък. Казвам ти го за да разбереш, че знам през какво си минал. Коментара ми беше проворикаран от теб и исках да кажа, че можем без инвестиции, но не можем без деца. Незнам как само ти не го разбра.
Цитат:
Там където раждаемостта е висока, цари бедност и мизерия. Просто парите се разходват за отглеждане на деца, а не за инвестиции.
---
Което не знам дали само намен ми прозвуча като - правете по-малко деца (или никак) за да имате пари за инвестиции. Еми не съм съгласен и мисля, че съм прав като гледам демогравското състояние на "развития" свят, който може все още да е развит, но деградира с огромна скорост.
0
 
2
 
20
преди 3 години
Няма профилна снимка
Вие сте по.бъркани. Няма нормален човек който да сравнява деца с инвестиции. Винаги съм твърдял че бедните страни са такива, защото парите просто се разходват за тяхното отглеждане и не може да се осъществи концентрация на капитала. Специално na deant ще съобщя че имам дъщеря. Тя прави инвестиции в Австралия, минимална печалба над 10% годишно. Още по специално ще ти съобщя че исках да осиновя дете, но се разболях. Тумор в гръбначния и главния мозък. Парализирах се. Оперираха ме, но остана част от тумора. И пред мен изникна дилемата, ами ако порасне отново? Не посмях, за което сега съжалявам. Така че имам двете, дете и инвестиции. Не ти пиша тези неща за да те просълзя. Мен не си в състояние да ме засегнеш, но вероятно има хора който много биха се огорчили ако нямат щастието да имат деца. Помисли малко, ако не си тапир!
1
 
1
 
19
bghighlander до: supertrader
преди 3 години
Дрането с данъци е ясно! Хич пък да няма хич инфлация? Официалната стъкмистика ли така твърди? То и тук уж няма инфлация, ама на практика има доста голяма!
2
 
0
 
18
bghighlander до: Императорът
преди 3 години
Импе, ок, за "специфичните", ама и да си дръпнем повечко русички финландки и да си ги еВем с кеф, а?
0
 
11
 
17
преди 3 години
Прекрасния живот води до разврат без мисъл за бъдещето, което по (фалшива) презумция е прекрасен. Оттатък океана, всичко се е отдало на консуматорство. Мислят само как да живуркат, а децата са им пречка, като оня Стоенчо долу. Това е думи на хора от там. Може би големия план е по-този начин да контролират раждаемостта. Ако е така ние сме истински овце. Взеки си има глава. Ако е празна си просто поредната стоенчо-овца.
1
 
6
 
16
deant до: Стоян Петров
преди 3 години
Ако имаше деца, щеше да знаеш, че-по ценна инвестиция от тях няма.
0
 
7
 
15
преди 3 години
Няма профилна снимка
Тези които ползват социалното не искат да умират а тези които трябва да платят за него не искат да се раждат. Съвършенно ясно е защо майките не раждат деца въпреки морковите с които ги примамват и финландските майки са отговорни същества и с нормално мислене.
2
 
8
 
14
supertrader до: bghighlander
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ти къде видя инфлация във Финландия ? Дерат им кожите като на роби с данъци, никоя майка не иска да роди роб - сициалното излиза през носа на тези които го плащат.
2
 
4
 
13
Sakamano до: Lucifer
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ако наистина смяташ, че децата са инвестиция, тогава с раждането и отглеждането им трябва да се занимават професионалисти, а не аматьори като мен и теб.
1
 
9
 
12
Lucifer до: Стоян Петров
преди 3 години
Няма профилна снимка
Всяка инвестиция носи печалба в бъдеще, но без деца няма бъдеще! Обезлюдяваща се БГ е доказателство...