Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Строителни фирми от големите градове в България търсят парцели в София

Най-висок е интересът към терени в центъра и източните квартали на столицата, а в по-бюджетни локации се търсят парцели с добра комуникация, най-вече метро

0
 
0
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Фирми бягат от големите градове в София. Ами малките градове и селата? Няма България вече.
1
 
2
 
5
ratten до: red6
преди 2 месеца
ти нещо против веселите рентиери ли имаш?
3
 
3
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Цените са такива по една проста причина - яко помпане от брокерите. Реално, освен ниски лихви друга причина за засилено търсене няма (което да вдига цените). Иначе ще е много добре да изпращи имотния сектор, но за съжаление ще завлече и други сектори. Т.е. няма как да го из.ду.хат само веселите рентиери и брокерите - едни от отявлените паразити в тая държава.

Причината за нереалние цени е до голяма степен бълнуванията на брокерите и алчността на собствениците. Тая статия е доказателството за това... Коментара на Крас е удар в десетката.
3
 
6
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Пазара на имоти в момента е във фаза имотен балон.
Цените само за 2 години са удвоени в София.Пита се с колко нараснаха доходите ,понеже аз може и да докарвам 4 хиляди на месец,ама масата народ не са така.Това е ,и няма значение че лихвите били ниски,понеже те са ниски изкуствено и за малко.Никой няма да държи лихвите ниски вечно,и от додгодина предстои вдигане на същите тези лихви.В момента всички хора които имат глава на раменете си се оттеглиха от пазара ,кеш на тези цени никой не е луд да изсипва.Съжалявам искрено хората които в момента теглят ипотечни кредити.
6
 
2
 
2
Ivan961 до: крас
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Интересното е, че хора като Вас говорят за колапс на недвижимите имоти още от времето на кризата 2009-2013, но няма как цените да паднат толкова, че най-накрая да се решите на купите нещо. На такива като Вас господине, които нямате пари винаги ще са Ви високи цените. Ако сега са Ви високи цените, защо не си купихте имоти по време на кризата, когато бяха на дъното? Нека само ви напомня, че миналия бум се срина заради световната криза, която започва от америка 2007 година, а не заради вътрешни фактори в България. Пазарът на имоти си има цикличност (15-20г) тоест, ако няма война следващия пик ще е 2023-2025. Доста сме далеч от пукане на някакъв балон, но щом сега са Ви високи цените, просто събирайте пари и след 10 години като дойде новата криза си купете на безценица. Както се казва "купувай на ниско, продавай на високо". И във двата етапа на имотния пазар човек има голям потенциал от печалба

1
 
8
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ОТ СТАТИЯТА:
Офертните цени на парцели в центъра на столицата варират от 120 до 830 евро/кв.м., като на главните търговки улици са в диапазона от 1000 до 2500 евро/кв.м.

КАКВИ МАРЖОВЕ В ПРЕДЛАГАНЕТО И ТО В ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА!!
От 120 до 2500 евро/кв.м. !! Близо 21 пъти разлика!

Абе Меги,
Тази никому неизвестна агенция Arco Real Estate нещо те пързаля с данните, които си отразила в статията!

Не е ли по добре когато пишеш подобни статии да се позоваваш на броя издадени разрешителни за строеж или сключени и отразени в Агенцията по вписванията сделки за продадени имоти.
Можеш да ползваш и данни от служители от Агенцията по кадастъра, които биха ти дали един по реален поглед върху пазара на недвижимите имоти, който лично според мен вече е състояние на ГЪРМЕЖ.

ОЧАКВАМ САМО ВДИГАНЕТО НА ЛИХВИТЕ КОЕТО ЩЕ ВЗРИВИ НЕ САМО СТРОИТЕЛНИЯ БАЛОН НО И СВЪРЗАНИТЕ С ТОЗИ ОТРАСЪЛ КРЕДИТИРАЩИ ГО БАНКИ!
Едва ли наливането на пари в инфраструктурата на ОБЩИНИТЕ ще спаси СИСТЕМАТА!!