Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Каталунците сигнализират, че може да обявят независимост до седмица*

90 процента от подадените гласове на вчерашния референдум за самоопределение са за независимост, обяви местното правителство

   1| 2| 3    
0
 
2
 
24
Императорът до: Hahoto
преди 2 месеца
Хахов: а не са ли виновни тия, които РЕГИСТРИРАХА тази противоконституционна партия - ДОСТ ??? А тези, дето навремето регистрираха две портивоконституционни хъхрешки партии? За мен тия държавни служители са изменници - лично аз бих ги разстрелял без окото да ми мигне. Етническите и религиозни партии да бъдат унищожени.

Срещу ДПС не може да се направи нищо - в нея членуват хора с различно етническо и религиозно самоуправление, а и докато Доган е начело, тя ще е лоялна.
0
 
2
 
23
abdul до: Invcom
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
А то на евреите това отдавна им е мечта - един мултимилионен град с младоци на къси каишки, а провинцията - широка собственост на 10 фамилии.
0
 
1
 
22
abdul до: Dies Irae
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Той прецедента беше създаден още в Косово. Ползата от подобен конфликт е отрезвяващ и очистваща - малко да се оцафери народа от лицемерните глупости за морал и ценности дето му ръсят разни "бивши" банкерчета от телевизора..

"Война" където и да е в България сега може да отключи гнева на хората към политици, правосъдници и кафеви субекти.

Къв работен процес!? Ще спре лапангото на Делян Добрев и бра'чедите му? Ми да спира..
2
 
6
 
21
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Истината е много проста, Мадрид прогони Каталуния чрез недалновидната си колониална политика която води последните 20 години. Впрочем София повтаря същата грешка. Никога в периода 1944 - 1989 г. разделението между столица и провинция не е било толкова голямо колкото е в момента.
0
 
5
 
20
Dies Irae до: abdul
преди 2 месеца
Да не говорим, че при една евентуална война, масово тия дето сега подскачате, ще сте първите скрили се в мазите и чакащи с надежда войната да свърши бързо. Никой няма полза от такива неща в една държава освен предатели. Ако например в България избухне гражданска война защото откажем на Кърджали да се отделят? Кой ще спечели? Няма да сме нито ние нито хората живеещи в Кърджали! Всички само ще загубим хора, материали, пари, отделно, че това ще наруши работния процес в цялата страна и като капак ще са ни нужни години да се върнем на сегашното положение. А реално без значение от етнос, религия и тн. всички ние сме просто хора желаещи да водим нормален, спокоен живот. И ако същата енергия която вкарвахме в споровете за това кой е по отдавна тук и кой има или няма права я вкарвахме в следенето на политиците и спирането им когато правят простотии то сега щяхме да сме много по напред (например да повдигнем въпроса защо НС не спазва закона и няма дисциплинарно уволнен депутат поради отсъствия?)

0
 
3
 
19
Dies Irae до: abdul
преди 2 месеца
И в твоето предложение има един сериозен проблем бюрократите при една война не умират, те са винаги в тилът и са първите които се изнасят ако нещата тръгнат на зле. Пак дребните заблудени хора ще платят цената. Освен това при един такъв конфликт по границата на ЕС докато всички гледат на там и се чудят как да реагират, много по лесно ще се влизат емигранти и терористи през другите граници, а дори и от там. Та каква е ползата за ЕС от подобен конфликт. Да не говорим, че после ще трябва да се вложат много пари за възстановяване на последиците. Освен това създава прецедент, лесен за използване на други места в Европа за създаване на още огнища. Замислете се глобално, малко по далече от носът ви.
1
 
2
 
18
Dies Irae до: abdul
преди 2 месеца
Просто е крайно време да се започне една масова децентрализация на общинско, национално и европейско ниво. Хората им писва да плащат данъци и насреща да няма нищо. Нито границите на ЕС се пазят като хората, като пристигнат така наречените "емигранти" веднага застават на хранилката. Големите икономики дърпат нагоре, а малките са в застои или с минимален ръст. Хората искат да живеят спокойно и с трудът си да могат да си позволят базови неща (храна, дом, почивка 1 път в годината, образование, здраве), а не да работят и парите все да не стигат. Всички виждат, че е нужна кардинална промяна в целия модел - Прост пример - всички данъкоплатци в България внасят и за ЕС, но каква ни е ползвата? Как точно се подобри състоянието ни последните 10-20 години? Аз лично не виждам голяма разлика. Нито управлението ни е по качествено, нито съдебната система, нито здравеопазването. Единствено, че ако решиш може по лесно да заминеш към Европа (за това ли плащаме данъци? За да можем по лесно да се изнесем?)
1
 
4
 
17
преди 2 месеца
или както титана на мисълта Жей Голда вика "Aко Варна се отцепела, София щела да се озъби ".... кат се отцепи Варната ше ми накриват курро в обратна посока, кат гледам Косовото как са се превърнали в Лихтенщайн и Люксембург .... Това е целта на Транснационалния Капитал на глобалистите, всички разцепени на <= от Косово деиндустриализирани и разделяй и владей, тия само ше си вилнеят с печатницата и военните с корпорациите и никой не мое им се противопостави щот всичко е разцепено и унищожено .....
1
 
3
 
16
michaelis12 до: Hahoto
преди 2 месеца
Преговори и преговори и никакво насилие.
----------------------------------------------------
мммм ньет требе си кютек, но това се прай овреме а не вече като каруцата се е обърнала ... Това тряяше тоя Пичкемон да е утрепан още отдавна да за забранили всякакви външни финансирания на такива референдуми, защото е финансирано и подтиквано отвън 100%. Второ също и да разпръснат всичката индустрия на Каталунията по цяла Испания не да ми концентрират всичко в едно и после при един такъв референдум земе че се получи наистина, испанците ше се озъбат ..... Както ние сега пускаме финансирания от Турция, строеж на джамии и допускане на турски имами, турцизиране на хора където изобще не са с турски корени и после отделяне на Румелията и олеле ееееми олеле, то сега е момента да се действа не после "ама без насилие .." .....
0
 
3
 
15
abdul до: Hahoto
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
А що? Европа има нужда от малко кютек. Бая бюрократи се навъдиха, свикнали да ги храни народу.
Идеята за референдума в Каталуния се възроди отново малко след 2007ма, защото се усетиха кой ще плаща масрафа.