IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един предприемач с българска компания в мрежата на Endeavor

Основателят на лидера в дигиталните аудиотехнологии „Електросфера“ Игор Левин е сред 26-те нови попълнения в глобалната структура

18:31 | 02.10.17 г.
<p>
	Игор Левин (в средата).&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;Endeavor</em></p>

Игор Левин (в средата). Снимка: Endeavor

Още една българска компания и нейният основател получиха признание за своите постижения и големия си потенциал за развитие от глобалната предприемаческа мрежа Endeavor, която подкрепя 1538 предприемачи от 962 компании в 30 страни, съобщават от компанията.

На 74-ия международен селекционен панел на организацията в Ню Йорк през септември бяха избрани 26 нови бизнес лидери, ръководещи 18 компании в 13 страни. Сред тях е и предложеният от българския офис на Endeavor предприемач - Игор Левин, основател на българската „Електросфера“ (известна с бранда Antelope Audio), която е водеща в дигиталните аудиотехнологии в глобален мащаб. Продуктите на българската компания се използват от големи имена на световната музикална сцена от ранга на Андреа Бочели и Риана.

“Успешното развитие на бизнеса на Игор Левин и неговото силно представяне на международния селекционен панел в Ню Йорк още веднъж доказват, че страната ни разполага с предприемачески капацитет и талант, който е способен да развива бизнес на световно ниво. Вярваме, че ще помогнем на Antelope Audio да мащабира своя бизнес още повече“, коментира Момчил Василев, изпълнителен директор на българския офис на Endeavor.

Международните селекционни панели са финалната фаза от детайлния процес на подбор, през който преминава всеки предприемач, желаещ да се присъедини към Endeavor. 

Кандидатите се явяват на серия от интервюта, за да бъде установен лидерския им потенциал и желанието им да подпомагат развитието на предприемаческата екосистема, както и за да бъдат оценени перспективите пред компаниите им да растат значително в бъдеще. Интервютата се провеждат от ментори и членове на борда на директорите на глобалната предприемаческа организация, а изборът на финала става единствено с единодушие.

Като част от мрежата на Endeavor Игор Левин получава достъп до експертизата на 3000 бизнес лидери, консултанти и ментори от цял свят, както и до редица услуги, насочени към подобряването на стратегията за растеж и оптимизирането на бизнес процесите на ръководената от него компания. Също така Endeavor ще подпомага Antelope Audio в привличането на клиенти, партньори и финансиране. Освен това Игор Левин ще може да участва в значими образователни и консултантски програми, разработени специално за  Endeavor от партньори на организацията като EY, Harvard Business School, Stanford Graduate School и MIT.

Предприемачите, излъчени в глобалната мрежа на Endeavor от българския офис на организацията вече са 11, а българските компании - 8. Останалите в мрежата са: Пресиян Каракостов, основател на Titan Gate, която предлага комбинация от консултантски услуги и продуктова платформа за оптимизиране на приходите от реклами за премиум издатели; Виктор Викторов и Васил Георгиев, създатели на онлайн магазина за облекла, обувки и спортна екипировка MyMall, развиващ дейност в България, Гърция и Румъния; Петър Митев, съоосновател на Chaos Group, която спечели технологичен Оскар за софтуерния си продукт V-Ray, използван масово в големите холивудски продукции; Любомир Янчев, съосновател на MClimate, който стана най-младият предприемач в Endeavor и който заедно със своя партньор Цани Събев внедриха на световния пазар ycтpoйcтвoтo Melissa зa диcтaнциoннo yпpaвлeниe нa климaтици; Юлиан Софрониев от Biodit, която разработва биометрични технологии за системи за сигурност и контрол на достъп; Венелин Димитров от SoftGroup, компания с пълно сериализационно софтуерно и хардуерно решение за фармацевтични компании и подизпълнители; Симеон Луков и Николай Недев, съоснователи на технологичната Browswave, която предлага иновативен софтуерен продукт за производители и търговци на потребителска електроника и бързооборотни стоки.

Endeavor ще проведе следващия си 75-ти международен селекционен панел в София (за първи път в историята) на 23-25 октомври 2017 г. Събитието ще бъде предхождано от конференцията Dare to Scale, която ще се проведе на 23 октомври 2017 г. от 9.00 до 15.30 ч. в София Тех Парк, зала „Джон Атанасов“. Конференцията ще събере на едно място 200 топ предприемачи, мениджъри, бизнес лидери и инвеститори от целия свят, като ще бъде подкрепена от водещи международни компании, финансови институции и медии. На нея ще бъдат представени успешни примери за предприемачи и компании от Централна и Източна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още