Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

EK: Amazon трябва да доплати 250 млн. евро на Люксембург

Почти три четвърти от приходите на компанията не са били обложени с данък, твърди Маргрете Вестагер

0
 
1
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ами да глоби Лююксембург, що да глобява амазон??
аз изречението: "Люксембург е предоставил на онлайн концерна незаконни предимства," , го разбирам че Люксембург е нарушил закона а не амазон.
2
 
6
 
2
red6 до: abdul
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ти май грам не стопляш, чугуне. Същото като с Ирландия - значи аз или Пешо, като си отворим фирма в Ирландия или Люксембург ще трябва да плащаме 15% процента данък печалба примерно. Ама Амазон или Епъл, понеже са бедни фирмички, ще плащат по 1-2% или 0.01%. Много плщеш по ЕС, ама не стопляш, че точно тука те ти пазят ***.
7
 
5
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Все едно да кажеш, че не е честно софтуерни ИТ компании да произвеждат софтуер в БГ и да го продават в европа :-))
Или пък телефонните разговори да се вдигат от тук и пряко да застрашават благосъстоянието на норвежки или датски колцентрове..

Ами така е.. нали искахте европейски съюз. Имате го. Сега понеже не можем да го интегрираме, ще го диференцираме - ще диференцираме данъчните ставки, ще диференцираме глобите, заплатите по времето на престой в съответната държава, наеми, услуги и т.н.
А как се контролира това? Ще наемем армия от контролиращ административен персонал? Хмм...

ЕС отива в канала. Възстановяват се и се създават нови държави, нови икономически зони. Контрола от Брюксел отива там където реално винаги е бил - на терен. Хората по места ще избират как да живеят, а не Брюксел или столицата. Това е реалността.

Сега амазон ще го глобят, но утре (всъщност днес) вече всеки ще е "амазон", хей така.. с по една интернет "сергийка", в която продава продукти от целия интернет...