Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Бунтари срещу системата влизат най-често в бизнеса със занаятчийски храни

Проблемът е, че повечето участници на пазара нямат подготовка за търговия и маркетингови умения

1
 
8
 
7
преди 2 години
нормалния човек разбира че би си купил нещо в буркан от някоя бабичка, а не от Кауфланда, Лидъла и Карефура защото първо парите излизат извън държавата, второ частниците нямат средствата и машинариите за химична обработка и трето не слагат глутамати и кви ли още не консерванти дет трепят хората. После тоя болен оня болен, чудно що ли е болен като само на опаковката на салама има всичко от Е100 до Е900 но не и тва дет тряя да е вътре ...
0
 
9
 
6
преди 2 години
Няма профилна снимка
Файдата е да се избегнат посредници по веригата основно. Не е нужно продуктите да са скъпи, за да са качествени.
0
 
18
 
5
преди 2 години
В България за да успее човек със малък бизнес трябва задължително да стои в сивия сектор през първите няколко години. Или поне докато не се развие до нивото в което може да си позволи ЛУКСА да плаща данъци и такси на държавата.

А качеството на продуктите трябва да се поддържа на максимално високо ниво през цялото време. Само глупаците си мислят че могат да надхитрят пазара със фалшиви продукти и смекерски номера. Потребителите не са чак толкова глупави. Ще ги излъжеш най много 1-2-3 пъти и КРАЙ. Повече няма да купят от теб.

Единствения правилен път за нарастване на печалбите е чрез увеличение на оборота. А не чрез спестяване и влошаване на качеството.
Който разбира тези принципи се задържа във времето и бизнеса му се развива. Останалите окапват в рамките на 1-3 години.
4
 
9
 
4
ert
преди 2 години
Няма профилна снимка
То това им е предимството, в началото пробиват лесно, докато не последват националната политика на поевтиняване на продукта, просто защото всички го правят заради липсата на контрол от държавата ни, която я няма.
Затова хората обичат да ходят на почивка в Гърция или Турция, заради нормалното и непоевтинено ядене, да си припомнят добрите стари години при лошия комунизъм.
0
 
18
 
3
sdar до: mrynmryn
преди 2 години
Няма профилна снимка
Точно казано. Реално и те са като останалите, за да развиват пазара всички пускат първо една-две партиди качествена стока, да ги харесат хората. И после започват с етапа на дойната крава, но разбиран по нашенски, т.е. поевтиняване до последно докато има балъци да купуват поевтинените ***. Това е масова практика в БГ-то. Затова и съм се научил с времето като видя нещо ново да го купя, защото сигурно не са го поевтинили все още. Но ако го виждам същото нещо за повече време си знам да не го купувам.
0
 
19
 
2
преди 2 години
Браво на хората извън системата ! Те са тези които произвеждат все още истинските неща ! Системата се е разтревожила , а ...
1
 
15
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
В моето "село" съм се нагледал на такива. Едните се провалят, защото за кратко време стават популярни, взимат коли, апартаменти на кредит, но след време оборота намалява, защото вече не са "нови" или е твърде скъпо и по-голяма част от потребителите са се наситили на продукта им и трябва да пускат кепеците. Има и други които просто с времето виждат, че ако използват по-ниско качествени материали, ще правят повече пари и след време хората се отдръпват от тях.