IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на капитала на Лавена приключи успешно

Сумата, получена срещу записаните акции, е в размер на 4,2 млн. лв.

16:21 | 06.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Шуменският производител на козметика „Лавена“ АД успешно приключи увеличението на капитала си, след като бяха записани 53,329 броя обикновени поименни безналични акции с право на един глас всяка, съобщи дружеството чрез БФБ – София.

В началото на юни Съветът на директорите на „Лавена“ АД взе решение капиталът на дружеството да бъде увеличен от 266 652 на 319 982 лева чрез издаване на 53 330 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас.

Минималният брой записани и заплатени акции, при който предлагането се счита за успешно, е минимум 40 хил. броя нови акции.

Сумата, получена срещу записаните акции, е в размер на  4 212 991 лв., а разходите по предлагането са за 29 766 лв.

Предлагането приключи без затруднения, спорове и други подобни в процеса на търговията с права и записването на акции, уточняват от дружеството в съобщението си.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Консолидираният финансов резултат на „Лавена“ през първото шестмесечие на 2017 г. преди данъчно облагане е печалба в размер на 1,3 млн. лв., което е със 75% повече спрямо година по-рано.

Общите приходи от дейността на предприятията в групата през полугодието са в размер на малко над 9 млн. лв., като се повишават с 24% на годишна база. Върху размера на приходите най-голямо влияние имат приходите от продажба на продукция, които заемат 98% от общите приходи за първото полугодие.

От началото на годината акциите на Лавена поевтиняват с 3,2% при пазарна капитализация от 25,812 млн. лв. 

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още