Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Икономическият ръст ще стимулира имотния пазар, прогнозира експерт

Увеличава се сроителство на нови жилища и в малките градове, съобщи експертът по недвижими имоти Добромир Ганев

0
 
7
 
5
преди 1 година
Тия постоянно си търсят какво би стимулирало имотния пазар... ма се съмнявам дали ги огрява впоследствие. Иначе приказки да мине времето.
1
 
9
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Вече всички от обществото решават да закупят този необикновен актив или да инвестират в необикновеният сектор, нищо че досега са нямали и бегла представа какъв е фундамента на актива. Дори те си нямат и представа от фондовата борса, просто знаят, че инвестицията ще им донесе много пари. В един момент вече царува мнението, че фундаментите са се променили и цените винаги ще растат нагоре и всички ще печелят пари – тогава балонът е на сантиметри от спукване.
1
 
7
 
3
nkavrakov1982 до: cido
преди 1 година
Няма профилна снимка
3. Mania или фазата на манията – всички виждат как цените растат нагоре и обществото прегръща тази „инвестиционна възможност, която се случва веднъж в живота“. Бъдещата ценова перспектива на актива просто се екстраполират на базата на миналото ценово покачване, всеки вече е станал тесен специалист и агитира покупки – всичко това е обратно на пазарната логика. Тази фаза не е свързана с логиката, а с психологията. Наливането на огромни парични потоци води ръст на цените до стратосферата – колкото по-висока е цената толкова повече пари се изливат. Едва забележимо в края на тази фаза „умните пари“ и много институционални инвеститори затварят позициите си, докато обществото излива още и още пари. В този етап вече е почти невъзможно да се намери безпристрастно мнение що се касае до фундаментите на актива или сектора, след като много инвеститори водят цената до по-високи и високи нива. На пазара вече се правят състояния от съвсем обикновени инвеститори и това подхранва алчността още повече.
4
 
4
 
2
преди 1 година
Още не е балон!
Който има пари търси приложение и доход. И като няма действащ пазар на акции, купува апартамент....
4
 
21
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Пазара на недвижими имоти е в ситуация на балон в момента.За какво стимулиране говорим.Цените са толкова надути,че в пъти изпреварват и покупателната способност и ръста на заплатите.
Не купувайте в момента нищо на тези безумни и нереални цени.