IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW обмисля строежа на фабрика в Русия

Възможното място на инвестицията е Калининград

11:31 | 10.10.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Завод на компанията в Бекасово. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Завод на компанията в Бекасово. Снимка: Ройтерс

Германският производител на автомобили BMW планира строежа на нов завод в Русия. За възможно място на фабриката се спряга Калининград, съобщи самият производител, след като информация за намеренията изтече в руския „Ведомости“.

BMW гледа на Русия като на растящ пазар и обмисля „бъдеща активност във връзка с нов завод“, се казва в становището на компанията. Според медийната публикация инвестицията ще е на стойност няколкостотин милиона евро.  

В Русия BMW си сътрудничи от 1999 г. с базирания в Калининград производител „Автотор“, който строи по договор с мюнхенската компания автомобили с марката BMW за руския пазар.

„На базата на дългогодишното ни присъствие в Калининград, на атрактивната инвестиционна среда и на плановете на местните власти да ги насърчават още повече, ние обмисляме именно Калининград като възможно място за инвестициите“, се казва в становището.

Според наличната информация вече са били проведени разговори с регионалните власти в анклава Калининград и с „Автотор“, но все още няма взето решение. „BMW Group наблюдава внимателно пазарната ситуация и регулаторните рамкови условия“, се казва още в становището.

В момента руската икономика се възстановява от дълбоката криза, която предизвикаха сривът на петролните цени и западните санкции след руското анексиране на украинския полуостров Крим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 6 години
Днес в Калининград, утре в Кьонигсберг!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още