Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Една трета от българите в Германия - на социални помощи

Има съмнение, че част от тях идват в страната, за да се възползват от социалните ѝ облаги, коментира FAZ

   1| 2    
0
 
4
 
13
retro_69 до: dzk
преди 2 месеца
Отговарям: онези "граждани",които не са европейски граждани,минават през една продължителна процедура до получаването, или не,на определен статут...В това "безвремие" те НЯМАТ ПРАВО НА РАБОТА!И затова държавата ги издържа и използва този период за изучаване на език и т.н.
Възможно е и наистина българските и румънските(най-вече индобългари и индоромънци) да са поводът за рестрикциите и ограниченията,но те важат за всички европейски граждани....А рестрикциите се състоят в това,че от 2017 г. европейските граждани имат право на соц.помощи /Hartz IV/,едва след като са работили 5 години в Германия...За мен "рестрикциите" са си съвсем справедливи,защото имаме всичките права и възможности,които има и един немец на немския трудов пазар,т.е. ако успееш по някакъв начин да докажеш,че ти си най-добрият да станеш изпълнителен директор на БМВ - ще станеш!
П.С. Защо никой не коментира статията,в която се споменава,че 18 % от българите в Великообритания,работят във финансовия сектор?!?!
4
 
2
 
12
Стоян Петров до: michaelis12
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Имаш нещо против, че строим Четвъртия Райх ли? Понеже не достига германски материал, се опитваме да формуваме чужд с немски калъпи. Ще успеем, обещавам!
2
 
1
 
11
ratten до: power grid
преди 2 месеца
той е ай ти с японски язик. как ти хрумна, че е на социал?!
0
 
12
 
10
ratten до: bgMan
преди 2 месеца
А колко като брой са българите, които отиват в Германия за да се възползват от социалната й система и колко са мигрантите от Африка и Близкия Изток, които идват в Германия за същото?

българи - 1/3 , няма да пояснявам колко са българи
африканци и амуджи - 100% + бонус семействата им след малко време.
8
 
10
 
9
преди 2 месеца
и плюс това благодарение на фашагите сме деиндустриализирани, нали наще комбинати и заводи бяха "не конкурентноспособни" а техните са супер за тва треаше да бастърдисаме наще ..... еее преди маннгалите работеха в комунистическите ни заводи и фабрики, са поне фашагите са мнооо ербаб тарикати ше плащат на румънските и българските маннгасари, щот дома немат работа много е просто, а ние пари неаме да им даваме .....

1
 
5
 
8
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тука има един с ник червен ***.Той с на социал и плюва България по цел ден
0
 
14
 
7
dzk
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
"...германското правителство е затегнало правилата за получаване на социални помощи: отказ вече получават онези чужди европейски граждани, които пристигат в Германия, за да си търсят работа..."

Да попитам: а как стои въпроса с онези "граждани" които не са европейски граждани? За тях има ли ограничение за социални помощи и други облаги?
Значи за граждани на други европейски страни (ясно се визира специално България и Румъния и само тези две страни) има постоянни съмнения, рестрикции и ограничения, но за пристигащи хора със неизвестен произход и неизвестно от кои държави няма никакви проблеми. За тях вратата е широко отворена.
0
 
19
 
6
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Вместо да мрънкат да ни покажат как либерално и хуманно се интегрира един деградирал етнос където живеят като примитивни животни водени от инстинкти вместо разум. Сигурно има и българи измежду тях, паразитизма не познава граници, но със сигурност тенденцията е в полза на тъмно сините.
0
 
16
 
5
преди 2 месеца
май май не са българите а са цигганите ... поне пишете нещата с истинските им имена аз поне ги виждам на живо манггалите тука не е да преписвам простотии кат Тиквесторо и да лаем месеца .....
0
 
14
 
4
преди 2 месеца
А колко като брой са българите, които отиват в Германия за да се възползват от социалната й система и колко са мигрантите от Африка и Близкия Изток, които идват в Германия за същото?