IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Waymo иска 1 млрд. долара за споразумение с Uber?

Подразделението на Alphabet има по-агресивен подход, защото е убедено, че ще спечели

16:18 | 12.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Waymo, звеното на Alphabet за автономни коли, иска поне 1 млрд. долара обезщетение за нанесени щети, както и публично извинение от Uber Technologies като условия за приключване на делото, което води срещу компанията за споделено пътуване, която е обвинена в кражба на търговски тайни, твърдят източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Освен това Waymo настоява за извършването на независима проверка, която да гарантира, че Uber няма да използва нейни технологии в бъдеще, допълват източниците.

По думите им Uber не е съгласна с тези условия. Точната сума, поискана от Waymo и кога точно е отправена тази оферта, не е ясно.

Тежкият подход на Waymo в преговорите показва увереността на компанията в нейната позиция след месеци на спорове в рамките на случая, който може да определи кой ще излезе на преден план в бързо развиващата се сфера на автономни коли.

Агресивното искане също така предполага, че Waymo не бърза да разреши случая, отчасти, защото то е ценно за нея като разфокусиране на лидерите на Uber, твърди Елизабет Роу, експерт по търговски тайни в University of Florida Levin College of Law.

Ейми Кандидо, адвокат на Waymo, отказва да коментира потенциалното споразумение, но посочва, че причините компанията да съди Uber са „пределно ясни“.

"Waymo има една цел: да спре Uber да използва нейните търговски тайни“, посочва тя. „Това остава нейната цел“.

Говорител на Uber отказва да коментира въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още