IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българин застава начело на корпоративното банкиране на УниКредит в Сърбия

През последните няколко години над 10 българи са били избрани на ръководни позиции в рамките на банковата група

12:14 | 17.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: УниКредит Булбанк</em></p>

Снимка: УниКредит Булбанк

Спас Видаркински, който доскоро беше зам.-директор "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране" на УниКредит Булбанк, влиза в Управителния съвет и застава начело на корпоративното и инвестиционното банкиране на УниКредит Банк Сърбия, съобщи банката.

По данни на УниКредит Булбанк през последните няколко години над 10 българи са били избрани на ръководни позиции в рамките на банковата група.

Спас Видаркински се присъединява към УниКредит Булбанк през 2002 г. като директор "Финансови пазари и инвестиционно посредничество". От 2006 г. до 2007 г. ръководи управлението на банката за корпоративни и институционални продажби, а през следващите три години е директор на дирекция "Финансови пазари – търговия и продажби". През 2010 г. Спас Видаркински е назначен за зам.-директор на дирекция "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране" на банката.

„Много съм щастлива от присъединяването на Спас към екипа ни. Неговият опит, подкрепен от отличните му резултати до момента, ще осигурят успешното представяне на корпоративно и инвестиционно банкиране на нашата банка. Спас показа силна мотивация да се присъедини към нашия екип, но също така и да живее в Сърбя и да учи езика ни, разбирайки, че има много общо между българската и сръбската култура“, коментира назначението президентът на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Сърбия Чила Ихас. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 3 години
Внимание, запорират Ви сметката без аргумент и обяснение, искат от Вас много дпоокументи и след това нищо със седмици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още