IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube пусна сериал с виртуална реалност

В него участват комедианти, както и звезди от видео платформата

12:13 | 18.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Онлайн видео платформата YouTube пусна сериал с виртуална реалност, в който участват комедиантите Тревър Ноа, Джъд Апатоу и Хауи Мандел. Всичко това се случва в момент, в който компанията майка Google се конкурира все по-ожесточено с Facebook за привличането на нови потребители в тази нова технологична среда, предава Ройтерс.

Google увеличи инвестициите си за създаването на видео с виртуална реалност, откакто през октомври представи своите очила Daydream View, струващи 79 долара. В YouTube са достъпни около 500 хил. видеа с виртуална реалност, а стрийминг услугата планира да увеличи броя на заглавията и жанровете.

„Близо половината от времето, прекарвано в ползване на очила за виртуална реалност, е свързано с гледането на видео“, коментира Джулия Хамилтън Трост, мениджър, отговарящ за развитието на партньорства в Google VR. “Трябва да дадем на създателите инструменти, с които да правят съдържание с виртуална реалност по-лесно, а също така да си партнираме с хора, които да предлагат съдържание в самата платформа“.

Google е финансирала с необявена официално сума продуцентската компания Felix & Paul Studios в Монреал за създаването на „The Confessional”. В рамките на 7-минутни епизоди през следващите няколко седмици комедианти и YouTube звезди ще признават срамни моменти от живота си, като провалени първи срещи например.

Felix & Paul Studios са предложили идеята на Google преди няколко месеца и са снимали по време на комедийния фестивал в Монреал Just for Laughs през юли.

Студиото се възползва от данъчни облекчения и рисков капитал, но по-голямата част от работата му е финансирана от Facebook и Google. През май Facebook обяви, че планира да похарчи 50 млн. долара за съдържание с виртуална реалност за неопределен период от време, без в плановете да са включени видео игри.

Google не е разкрила общите си разходи за виртуална реалност. Тази година YouTube стартира програма за обучения на създатели на видео, която има поне 10 хил. последователи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още