Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

САЩ натискат за терминала за втечнен газ в Александруполис и IGB

Двата проекта ще позволят навлизането на американски газ в Югоизточна Европа

   1| 2| 3    
0
 
2
 
22
deant до: Стоян Петров
преди 1 година
Многознайко, вземи отговори на въпроса ми, защото каквото и да гори отделя вредни емисии и горивото струва нещо. Дори на гребла, ще трябват тонове папо, но поне няма да е вредно за околната среда.
1
 
6
 
21
KPetkov до: Стоян Петров
преди 1 година
Няма профилна снимка
Чел съм американска стопанска история така че ми е добре известно това. Американската икономическа политика винаги се е градила на принципа "I win, you loose", а когато не си съгласен паркираме един самолетоносач и те бомбим докато се съгласиш. Самолетоносачите, а не танкерите с евтин газ, са основен коз в прилагането на свободния пазар от американците навсякъде по света, така че не ми съобщаваш нищо ново :)
1
 
3
 
20
0pk до: Стоян Петров
преди 1 година
Абе бая ги мърдат пръстите за да докарват по политически път икономическа изгода за себе си тези в америка.
0
 
7
 
19
0pk
преди 1 година
Ами да вземат да построят САЩ терминал и да доставят газ. Пък който иска - ще купува.
7
 
4
 
18
Стоян Петров до: KPetkov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Как да ти обясня, че всеки "ние в Америка" и пръста си няма да мръднем, за да доставим нещо без икономическа изгода. Знаем че Путин може да заповяда на Газпром да доставя на цена по-ниска от която и да е частна фирма. Е тогава за какво спорим? Ще борим пазара с геополитиката ли?

3
 
12
 
17
Mavi Goz до: KPetkov
преди 1 година
"Те американците не могат да продадат газ на англичаните, които са им най-големите фенове в ЕС..."

Те даже и на поляците не могат, ама на наште жулиенчета ше продават, даже в "неограничени количества"... :lol:
5
 
5
 
16
преди 1 година
Няма профилна снимка
Те американците не могат да продадат газ на англичаните, които са им най-големите фенове в ЕС, но на нас и на гърците мисля няма да е проблем. Всъщност за гърците се съмнявам:

Commenting on Gazprom’s pitch to sell more natural gas to the UK, Nick Campbell, an energy risk manager at Inspired Energy Plc in Preston, England, told Bloomberg:
“Russian pipeline gas would offer greater flexibility than LNG delivery with gas field production being able to flex to meet demand quicker than sending a tanker from the U.S. East Coast and/or Qatar.”
7
 
9
 
15
KPetkov до: Стоян Петров
преди 1 година
Няма профилна снимка
Дали са гадни или не, не знам. Не съм се возил на танкер. Въпросът е в ефективността на този транспорт. На един подобен танкер ще му трябва 15-20 дена, за да пристигне в Европа от САЩ. Като вземем и капацитета му, само на България ще й трябват около 18-20 доставки с такъв кораб, т.е. около 300 дена непрекъснати доставки и то без да смятаме обратния път. Явно ще върши работа, за запълване на дупки. Политически коректната зависимост все пак изисква жертви.
5
 
7
 
14
Mavi Goz до: lyusien
преди 1 година
Бех сигурен, че си единствения трол тука, ама нема толкова тъ пи тролове - те работят по ноти, които пишат не чак толкова застреляни хора... Ти си най-травиален бот, или просто дете на Даун... :lol:
6
 
5
 
13
Стоян Петров до: KPetkov
преди 1 година
Няма профилна снимка
Толкова са гадни, че Русия си поръча 15 парчета от Южна Корея. Много сълзи и сополи в пресата у "нас в Русия", защо не ги строят в корабостроителницата "Звезда" в Приморския край.