IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леките коли ще плащат около 1,5 евро за новата магистрала от Ниш до България

Участъкът става платен от януари догодина

11:09 | 18.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Пътуването по новите участъци от автомагистралата от Ниш до границата с България ще струва на водачите на леки коли 190 динара (малко над 1,50 евро), съобщава в. "Вечерне новости".

Сръбското правителство одобри предложението на компанията "Пътищата на Сърбия" за тол таксите. Плащането трябва да започне през януари догодина, съобщава БНТ. 

Автобусите ще плащат по 560 динара (4,70 евро), а камионите - 1120 динара (9,40 евро).

Източното разклонение на Коридор №10 от Ниш до границата с България е дълго 86,9 км.

Остават да се извършат строителните работи в Сичевската клисура и отсечката от тунела Банцарево до Цървена река, както и на отсечката от Станичене до Пирот. 

Всички шофьори, които идват от посока Ниш, от догодина ще плащат само на рампата при Димитровград. Тя ще бъде поставена на няколко километра преди граничния пункт с България „Градина“.

В средата на септември за движение бяха пуснати 7,35 км от отсечката Станичене - Пирот Изток, отсечката Пирот-Димитровград с дължина 14,4 км и околовръстния път на Димитровград с дължина 8,3 км.

Освен това тол таксите в Сърбия от 7 януари поскъпват с 10 на сто, съобщава още "Вечерне новости".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още