IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CME стартира фючърси върху биткойна до края на годината

Веднага след новината дигиталната валута удари нов рекорд от 6 400 долара

17:35 | 31.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият оператор на търговия с фючърси в света CME Group обяви във вторник, че планира да стартира фючърси върху биткойна през четвъртото тримесечие на годината. В момента се очаква регулаторно одобрение, съобщава CNBC.

Биткойнът поскъпна до рекордните 6 400 долара след новината, посочва CoinDesk.

“Предвид нарастващия интерес от страна на клиентите към развиващия се пазар на криптовалутите решихме да въведем фючърси върху биткойна“, каза Тери Дъфи, главен изпълнителен директор и председател на CME.

Водещата глобална борса в търговията с опции и фючърси е поредният нов играч в бизнеса с деривати на биткойна – силно волатилна дигитална валута, която не е вписана на борсите.

Растежът на дериватите на биткойни е нова стъпка напред към развитието на дигиталната валута към по-установен клас активи. Том Лий от консултантската къща Fundstrat заяви, че прогнозата му биткойнът да стигне 20 хил. долара до 2022 г. се базира отчасти на очакванията за стартиране на услуги с деривати върху него.

Някои продавачи на борсово търгувани фондове (ETF) също са подали документи за ETF-и, които ще следят фючърсите върху биткойна.

Базираната в Ню Йорк дигитална платформа за валутна търговия LedgerX през юли получи разрешение за клиринг с деривати и започна да предлага на институционалните си клиенти възможността да търгуват с опции на биткойна преди две седмици. Главният изпълнителен директор на компанията Пол Чоу казва в имейл, че компанията е извършила клиринг с деривати за 1 млн. долара през първата седмица и за още 2 млн. долара през втората седмица.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
DarkStar
преди 6 години
Основите на бъдещата финансова криза вече са положени... фючърс върху виртуалната реалност... и тъй като няма нищо ново под слънцето - да видим колко време ще трябва да достигне своята "зрялост" преди следващото голямо "шоу" и пак да почне играта на кой ще държи последен горещия картоф....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още