IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зоя Паунова: Медицината на бъдещето се ориентира към индивидуалната терапия

Новите научни решения на фармацията и технологиите търсят индивидуално решение за пациента, съобщи изпълнителният директор на AstraZeneca Bulgaria

11:38 | 03.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Зоя Паунова: Медицината на бъдещето се ориентира към индивидуалната терапия

Медицината навлиза в нова ера, в която научните решения на фармацията и технологиите се ориентират към индивидуалния подход в терапията на всеки един пациент – търси се индивидуално решение за лечение на заболяването. Медицината на бъдещето ще е с фокус върху отделния човек.

Това прогнозира Зоя Паунова, изпълнителен директор на AstraZeneca Bulgaria, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria. Тя посочи, че инвестициите в медицина в България са доста сериозни през последните години.

"През последните години AstraZeneca в глобален мащаб премина през сериозни предизвикателства, защото една част от зрелите ни продукти посрещнаха края на своя жизнен цикъл – загубиха ексклузивитет, патентни и интелектуални права", поясни тя. Компанията обаче е започнала разработки в области като лечение на онкологични заболявания, сърдечно-съдови проблеми, диабет и дихателни заболявания.

Паунова коментира и инициативата „Мениджър на годината“ и ролята ѝ за утвърждаването на компаниите.

„Конкурсът "Мениджър на годината" извървя един дълъг, красив, устойчив път. Имах привилегията да бъда част от това пътешествие, посочи тя. 

Според нея България има нужда от все повече съвременни ролеви модели, за да могат и младите хора да има кого да припознаят по отношение на израстването на сериозния бизнес в България, който вече има сериозна страна."

Изпълнителният директор на AstraZeneca Bulgaria напомни, че последните данни на Евростат поставят България на челни позиции по икономически ръст, който ще достигне тази година близо 4%, ще се задържи в тези граници и през следващата година. За последните 30 години безработицата не е падала на нива под 6%.

Коментара на Зоя Паунова можете да видите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още