IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" нагнети над 72 млрд. куб. метра газ в хранилищата в Русия

Потреблението на газ в страната през първите десет месеца на годината се увеличава с 6,7%, отчете ръководителят на компанията

21:24 | 07.11.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: &quot;Газпром&quot;</em></p>

Снимка: "Газпром"

Руският газов гигант "Газпром" е нагнетил 72,18 млрд. куб. метра природен газ в хранилищата на територията на Русия. Това съобщи ръководителят на компанията Алексей Милер по време на среща с премиера Дмитрий Медведев, съобщават от правителствената пресслужба на Русия.

Милер дава отчет на премиера за подготовката на газовата компания за зимния сезон, става ясно от публикуваната стенограма от разговора. От неговите думи става ясно, че компанията е осигурила максимален дневен добив в размер на рекордните 850 млн. куб. метра.

През 2017 година "Газпром" ще изгради 1,7 хил. метра вътрешни газопроводи като част от инвестиционната си програма за годината. В плановете на компанията са да бъдат газифицирани още 76 хил. домакинства. Така на 1 януари 2018 година средното ниво на газификация в Русия ще достигне 68,1% от домакинствата, отчита още Милер.

За сравнение броят на газифицираните домакинства през 2005 година е средно 54% - 60% в градовете и 34% в селата. В изпълнение на програмата за газификация на Русия се ускоряват мерките за селските райони.

По данни на Милер за първите десет месеца на 2017 година потреблението на газ в Русия се увеличава с 6,7%. Повишението се дължи на увеличените доставки към домакинствата, както и към енергийния сектор, химическата индустрия и металургията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още