Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Zoom

Климатичните промени изместват производството на вино към нови региони

След няколко години вината от Англия и Полша може да се окажат толкова харесвани, колкото и бутилките, идващи от Франция, Италия или Калифорния

   1| 2| 3    
1
 
6
 
22
majnata до: kranc_mk
преди 1 година
Пробвай , ама умната ...патил съм неведнъж.
0
 
5
 
21
kranc_mk до: majnata
преди 1 година
Искаш да кажеш, че около Ореш мога да намеря тази дивачка, защото знам че е диво грозде. И там мога да пия вино от някой от селото за да го опитам. Аз също съм чувал че става невероятно гъсто и много тежко вино. Ти пил ли си го??? И много благодаря за инфото.
0
 
6
 
20
stanislavr до: lozkhris
преди 1 година
Няма профилна снимка
В Напа Вали има и българин: http://mirocellars.com/about-miro/
0
 
6
 
19
majnata до: kranc_mk
преди 1 година
Разаходи се из едно село до Свищов , на около 10км мисля , казва се Ореш , избери си пръчки и боди , не се пръска и виното става като мастило,
0
 
5
 
18
kranc_mk до: lozkhris
преди 1 година
Виж. Аз съм ценител. Пил съм вина от половината свят. Бели, червени, розета и прочие. Очарован съм от вината на Молдова. Но както казах обичам български вина и ще си ги пия с кеф. Семейството ми пройзвежда вино за домашна консумация от десетилетия. В дома на родителите ми се мотаят бутилки от на по 20-30 години, който не са оцет, а са прекрасни наситени вина. Аз пак казвам, родолюбец съм искам българско вино от сортове като Мавруд, Отел /или ЛИПА както го наричат. Уникални вина стават/ и най-вече търся вино от сорта БЕЛГИАНА. Моля помогнете да го намеря. Това искам. Всяко вино и район си има своята сила.

2
 
2
 
17
majnata до: lozkhris
преди 1 година
Хахаха , по - пъпеш от туй което е сега , здраве ....
3
 
2
 
16
Стоян Петров до: lozkhris
преди 1 година
Няма профилна снимка
Е тогава и аз да те помоля нещо! Направи същото, с близките си и накрая със себе си. Сигурен съм че човечеството ще премине с една еволюционна степен напред.
3
 
5
 
15
lozkhris до: Стоян Петров
преди 1 година
Няма профилна снимка
Много те моля, направи услуга на Света и се гръмни.... макар да съм убеден, че по-застрелян от това нема накъде...:):)
5
 
2
 
14
Стоян Петров до: lozkhris
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ти наистина не си в час. При виното важи максимата " Кеф, цена няма". Трябва ли да ти ровя за доказателства че достатъчно често "треторазрядни" вина побеждават "еликсирите" при дегустация на тъмно?
1
 
6
 
13
преди 1 година
Няма профилна снимка
Подобни спорове са 99% снобизъм. Многократно са правени експерименти, които доказват, че не е възможно да се даде обективна оценка за вкусовите качества на вината. Един от най-куриозните е експериментът на Фредерик Броше, който предложил на 57 дегустатора да оценят две вина - бяло и червено. Уловката била, че червеното всъщност било същото бяло вино, оцветено с хранителни бои. Нито един от "експертите" обаче не усетил това и всички оценили различно двете вина.