IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп вярва на американското разузнаване за руската намеса в изборите в САЩ

Според американския президент руският му колега Владимир Путин вярва, че Русия не се е намесвала в президентските избори

10:21 | 12.11.17 г. 2
<p>
	<em>Тръмп и Путин разговарят по време на срещата на върха на Азиатско-Тихоокеанското сътрудничество във Виетнам. Снимка: Ройтерс</em></p>

Тръмп и Путин разговарят по време на срещата на върха на Азиатско-Тихоокеанското сътрудничество във Виетнам. Снимка: Ройтерс

Според американския президент Доналд Тръмп руският му колега Владимир Путин наистина вярва, че Русия не се е намесвала в президентските избори в САЩ. Но Тръмп също така вярва на американските разузнавателни агенции, които заключиха, че Русия наистина се е намесила, предаде AP.

"Вярвам, че той е убеден, че Русия не се е намесвала в изборите", каза Тръмп на пресконференция в Ханой днес. "Що се отнася до това дали аз го вярвам, аз съм с нашите агенции. Сега те са ръководени от свестни хора и аз много силно им вярвам", подчерта американският президент.

Пред репортери в президентския самолет на път за Ханой вчера Тръмп каза, че пред него Путин отново категорично е отрекъл обвинението - този път по време на икономическата среща на върха в Дананг.

"Всеки път, когато се видим, той ми го казва. Когато ми казва това, той наистина го вярва", поясни днес Тръмп, като нарече обвинението "изкуствена бариера", издигната от демократите.

На пресконференцията в Ханой Тръмп потвърди становището си, че е от ключово значение за САЩ да се разбира с Русия и като че ли намекна, че е време да се вдигнат санкциите, наложени от Конгреса на Русия в отговор на намесата й в изборите.

По думите му е "време е да се върнем към изцелението" на разтърсения свят. "Това са много важни неща", каза той, напомняйки за необходимостта да се работи заедно с Русия за решаването на проблемите в Сирия, Северна Корея и Украйна.

Според него по-силни американски отношения с Русия биха били от полза за света. Да имаме Русия в приятелска позиция, вместо вечно да се караме с нея, е предимство, смята той.

Конгресът наложи санкциите на Русия заради намесата в изборите през 2016 г. в добавка към съществуващите санкции заради подкрепата й за сепаратистите в Източна Украйна през 2014 г. и анексирането на Крим.

(БТА)

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 6 години
А бе де ще ходи? Ще му вярва! Щото, както го е назначил за президент, така и утре може да го уволни .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
На политикът работата е да прави каквото трябва , иначе да си вярва и в дядо Мраз ако му харесва .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още