IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Weemss: Младите предприемачи трябва да бъдат по-фокусирани

Много създатели на стартъпи губят време в споделяне на идеи и срещи с инвеститори, а не в реална работа, коментират основателите на платформата за събития

14:18 | 13.11.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Много стартъпи в България и по света влагат голяма част от усилията и времето си в това да споделят идеите си на срещи за стартъпи, вместо да запретнат ръкави и да работят сериозно, коментира в ефира на технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Симона Харизанова, съосновател на Weemss.

По думите ѝ една от най-големите грешки на тепърва прохождащите предприемачи е, че губят време в търсене на вдъхновение и в неща, които не им носят толкова големи бизнес ползи, вместо да работят усилено за осъществяването на идеите си.

Точно обратният подход използват тя и съоснователят на Weemss Ованес Ованесян. Всъщност Weemss е единна платформа за продажба на билети, регистрации и управление на събития, конкурси и награди, която днес има екип, работещ от различни точки на света.

Платформата позволява на организаторите на събития да създават, промотират, продават и управляват събития в повече от 200 държави по целия свят. Това се случва и благодарение на факта, че софтуерът поддържа над 40 езика и над 160 валути.

Отвъд усилената работа стои и сериозна инвестиция, която Симона и Ованес са направили сами. До момента те не са търсили външни инвеститори, тъй като са използвали капитал, събран от друг техен бизнес проект.

За Ованес голяма част от стартъпите у нас влагат времето си не в това да търсят начини да изкарват пари, а в това да пичват идеите си пред инвеститори.

“Съответно тези пари свършват, бизнесът не изкарва пари и е дотам”, категоричен е той. “Много е важно да не се търси някаква велика иновативност, както правят повечето стартъпи, а да започнат с нещо простичко”. По думите му е по-добре да се инвестира в подобряването на вече създаден продукт, отколкото в търсенето на голяма иновация, която тепърва да пробива на пазара.

Повече за Weemss можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
abdul
преди 6 години
Нека да проверят и колко пари отиват в наеми на безумно скъпи имоти.А и да не забравят да им налеят още поне 67-100 млн. евро ... в "entrepreneurship".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още