IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пълна конфузия: Защо Тръмп все защитава Путин?

Американските тайни служби обявиха, че Русия се е месила в предизборната кампания в САЩ, но Тръмп явно вярва повече на руския президент

10:12 | 14.11.17 г. 24
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Почти няма друга външнополитическа тема, по която Доналд Тръмп толкова трайно да следва една линия, както в отношенията с Русия. Спрямо Китай той се извъртя на 180 градуса, по същия начин промени и изявленията си по адрес на канцлерката Ангела Меркел, пише в свой коментар Райнхард Везер за FAZ. 



За Северна Корея, за Сирия и за други конфликти казва ту едно, ту друго. Но за руския президент Владимир Путин Тръмп се изказва все така положително - и по времето на предизборната си борба, и след нея. И само когато в САЩ се надигне особено остра критика срещу странните му изявления, той прави по някое малко уточнение.

Същото се случи за пореден път и сега. Най-важните американски тайни служби излязоха с оценката, че миналата година Русия се е намесила в предизборната борба в САЩ, а Тръмп веднага помете това твърдение с думите, че вярва на президента Путин, след като той отрича да е имало подобна намеса.
Конфузията не стана по-малка от направеното с половин уста доуточнение, че той, разбира се, заставал зад своите тайни служби.

Просто това е поредното доказателство колко спешно се налага да бъдат разследвани отношенията между екипа на Тръмп и Москва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 12 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
Ми симпатичен му е , а мирясайте вече ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 3
KPetkov
преди 6 години
Най-важните и най-лъжливите американски тайни служби - ЦРУ, ФБР и Агенцията по национална сигурност (АНС). В случай на война нито един от тези "герои" няма да отиде на място да изпробва лъжливите си теории :) Така от дистанция е лесно, нали после другите ще ядат дървото. Та шефът на АНС при предното си назначение бил скрил факта, че никоя американска тайна служба няма сателитни снимки, които да показват наличие на оръжия за масово унищожение. Та тоя същия твърди, че избрани (избрани е хубаво да бъде подчертано) анализатори твърдят, че има доказателства, че Русия се е намесила в американските избори."Най-важните американски тайни служби"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 4
lyusien
преди 6 години
Не го гледайте какво говори По важното е какво върши А действията му не са много благоприятни за Путин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 4
george353
преди 6 години
Същите служби дето казаха че Ирак имали ОМП-та. Разкатаха майката на региона, в резултат на което се пръкна ИДИЛ и бежанската вълна към Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още