IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България се справя "слабо" с действията си по климатичните промени

Според нов доклад страната е малко преди САЩ и Турция по отношение на климатичната си политика

18:04 | 15.11.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

България заема 42-ро място в света в годишния Индекс за действие по климатичните промени (Climate Change Performance Index - CCPI), изготвян от неправителствените организации Germanwatch и Climate Action Network Europe. С тази си позиция страната се нарежда сред тези с нисък рейтинг и е точно след Китай.

Индексът измерва представянето на 60 страни в света по отношение на борбата с климатичните промени, използвайки 14 индикатора в четири различни категории в съответствие със заявените цели в Парижкото споразумение за климата: парникови емисии, възобновяема енергия, консумация на енергията и климатична политика. Авторите оценяват както силните, така и слабите характеристики през разглеждания период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
Hahoto
преди 6 години
И за това изследване едно лоби е платило добре на 4-*** -5ма да пишат глупости. Някой сайт ги е препечатал да прави трафик и да печели от клик-клик. Па ние буна.ците четем ли четем.Тошкова, според това изследване кой е на първо, второ и трето място, че не ми стана ясно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
studioaa
преди 6 години
Климатичните промени причинени от човека не съществуват и е абсурдно да се борим срещу тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още