Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Стоян Панчев: Липсват екоаргументи срещу изграждането на втори лифт в Банско

Не трябва да се спира с държавни регулации туризъм, от който зависи поминъкът на хората, заяви Стоян Панчев от Българското либертарианско общество

1
 
1
 
3
Mammita до: Един Българин
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ама ти наистина си като един българин, ама от някое много забутано село. Как ще го построиш този лифт над гората? Той основи няма ли да си има или ще е като совалка да лети. Ако ставаше така всички щяха да строят само такива лифтове. А аргументът ти за открадната дървесина е направо бутафорен. Колко смяташ, че дървета ще бъдат отсечени, че и кубици дървесина ще бъдат добити. Ако има реална себестойност на 100 хил. лв. ще чудо голямо. Между другото интересно ми е защо все за Банско се пишат подобни неща. Преди 2 години Цветелина Бориславова обяви планове да строи лифт и да изсече 12 км. гора ама тогава никой нищо не каза. Тук има набъркани много повече интереси, от колкото бизнес логика да не се построи този лифт.
4
 
10
 
2
преди 2 години
Няма профилна снимка
Всички пишман инвестори презастроиха Банско до такава степен, че вече отвращава, не съм стъпвал там от няколко години. Пример за мутренски инвестиции са и хотелите около Пирин Голф, от 20 тина работят 2 или 3 и то на предела на икономическата целесъобразност, да не говорим пък за това отляво на пътя преди разклона за Разлог. Всичко това са безсмислоно инвестирани пари, вероятно изкарани с повече далавера и по-малко труд. Интерсното е, че там където е трябвало да се инвестира в съседното село Баня, където наистина има защо да се инвестира на никоя от тези чутури не им е светнало, и слава богу, не са го изпоганили още това свято място.
7
 
19
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
И кой ще му повярва? Какви са тези статии за манипулация на общественото мнение в интерес на нечии инвестиции? Дайте утре една статия и на Каролев какво мисли с апартаментите, които построи. Кой се качва с кола, като горе паркингите са празни? Защо Цеко не пуска лифта на най-бързата скорост от 5 години насам? Защо никой не говори вече за неправомерното разширяване на зоната, която е извън концесията и понеже е незаконно, не се и плаща такса на държавата, освен екологичните аргументи. Защо никой не пише, че построяването на втори лифт може да бъде и над гората (скъпо нали, а и дурвесината не може да се открадне)? Защо никой не пише, че ако имаше регулация в Банско нямаше да се презастрои и ски зоната щеше да е достатъчна. Не се споменава и че построяването на втори лифт ще отвори пътя към още писти горе, което пък ще разшири влиянието върху природата както горе така и долу, където освен свлачища и наводнения ще има още безсмислени строежи.