IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Goldman Sachs призова за втори референдум за Brexit

Залогът е толкова голям, защо да не сме сигурни, че все още има консенсус, казва Лойд Бланкфейн

14:40 | 17.11.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Лойд Бланкфейн (в средата).&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Лойд Бланкфейн (в средата). Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на банковата група Goldman Sachs Лойд Бланкфейн се изказа в полза на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз (ЕС).

В четвъртък следобед в Twitter Бланкфейн, който е американец, каза, че много главни изпълнителни директори в страната искат потвърждаващ вот.

Шефът на Goldman заяви: „Залогът е толкова голям, защо да не сме сигурни, че все още има консенсус?“.

Това не е първият път, в който Бланкфейн изразява раздразнение от Brexit.

През октомври банкерът намекна, че Лондон ще загуби централното си притегателно място като финансов център за сметка на германския град Франкфурт. В свой туит Бланкфейн каза: „Тъкмо напускам Франкфурт. Чудесни срещи, чудесно време, наистина се наслаждавах на това, защото ще прекарвам много повече време тук“. И завърши изказването си с "#Brexit".

Франкфурт в Германия и Париж във Франция се опитват да се наложат като предпочитани дестинации за базираните в Лондон финансови компании, които изпитват опасения заради ефекта, който може да има излизането на Великобритания от ЕС за бизнесите им.

През юни Goldman Sachs заяви, че „много вероятно“ ще увеличи броя на служителите си във Франкфрут, където в момента за банката работят 200 души. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още