Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Мъртва ли е инфлацията?

Светът е с главата надолу. И централните банкери трябва да се притесняват, ако компасът им се счупи, смята Клаудио Борио

   1| 2    
0
 
5
 
19
Eon
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
"Когато цените падат, растежът се забавя, тъй като хората се надяват на още по-ниски цени в бъдеще. Така една умерена инфлация може да се превърне в добра смазка за икономическите двигатели."

Светът е сбъркан. Няма как да има неограничен растеж при ограничени ресурси. Земята е една. И дай като няма растеж зорлем да го правим и да надуваме балона на инфлацията само и само да има растеж. Какво означава този растеж, как се измерва (разни БВП-та и куп други манипулируеми глупости), носи ли удовлетворение на населението - никой не знае. Повтарят се едни научени параметри като инфлация, безработица, БВП, лихвени проценти и само това... Реакционна и папагалска политика - а уж са големи мастити банкери.
0
 
4
 
18
comet до: comet
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Американецът го казва ясно в 18тата минута, че инфлацията в САЩ е 8-9%. Той и други интересни неща казва за който иска да чуе:
https://www.youtube.com/watch?v=PDQ2uo3Ibuo
ПП: За този автор научих от тази медия:
http://www.zerohedge.com/news/2017-11-30/paul-craig-roberts-washington-most-corrupt-government-history
6
 
2
 
17
преди 10 месеца
Пазарното обезценяване на парите е само една от последиците от създаващото щети държавно прилагане на парите.
Сега чрез ниска основна лихва се влияе за занижена инфлация. Подходът е с временен ефект и с вероятни завишени щети.
Спасението е възможно само чрез подобреното държавно прилагане на парите.
1
 
5
 
16
pinoccio до: zelka007
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Ударили са те в кантара, затова ти се струва, че са поскъпнали. Колкото до тока, била е по-топла зимата. Всяка следваща зима става все по-люта и консумацията нараства, не четеш ли за климатичните промени. Накрая ще ни удави потоп и цените съвсем няма да има къде да се приземят.
1
 
13
 
15
majnata до: comet
преди 10 месеца
масовите „безплатни“ медии ...и независими ! : )))

1
 
19
 
14
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Толкова огромно количество пари без покритие са създадени („количествените облекчения“ в различните им варианти), че не е за вярване. Илюзията за баланс се крепи чрез сила (медии, политици, ... ). По ниските нива на общественната пирамида, инфлацията почти не се наблюдава, там се въртят пари (раздават заплати) колкото/каквито са достатъчни само за възпроизводството на плебея. Парите по „количественните облекчения“ се преразпределят по финансовите върхове между патрициите и използват за изкупуване на истински активи като земя, акции, лихварство/заеми, разширяване на зони на влияние/пазари/войни, ... , все инвестиции на високо ниво, където цените наистина се увеличават драстично (но това е извън полезрението на масовите „безплатни“ медии).
0
 
12
 
13
pinoccio до: data
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Това , друже, е само половината отговор. Защото има истински пари /например златото/ и фиатни пари, каквито са днешните. При истинските пари покупателната им сила зависи от самата вътрешна стойност, която притежават и служи за основа за определянето на съотношението пари-стоки. При фиатните пари, които нямат своя вътрешна стойност, няма и съответната основа - това е като сграда без основи, строи се нависоко и се разчита да няма силен вятър. Затова количествените улеснения вече не вършат работа - сградата е станала прекалено висока. Инфлацията е атрибут на фиатните пари, за да топи дълговете, генерирани от кредити - които всъщност са извор на инфлация. Това е една голяма абра-кадабра, както е описано в статията - всичко се крепи на илюзията у човека, че нарасналата шума в джоба му е повишила благосъстоянието му, а тя всъщност повишава цените на стоките. Икономическият растеж се крепи на класическия фокус, в който с едната ръка ви показват зайче, докато с другата ви отарашват отвсякъде.
1
 
18
 
12
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
мъртва, мъртва ... колко да е мъртва ? колко струваха кило домати преди 3 години колко сега :) има-няма 3 пъти разлика... колко ви беше сметката за ток преди 3-4 години в апартамента колко е сега :))) ... айде да не изброявам и други неща ...
0
 
12
 
11
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Мъртва е , толкова колкото е мъртва мечката спяща зимен сън
0
 
13
 
10
data до: data
преди 10 месеца
п.п.п. Най сетне нещо интересно в тоя сайт