IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверие Обединен холдинг предвижда ръстът в приходите да се запази и през 2018 г

Дружеството очаква финансовият резултат да достигне 4,5 млн. лева. през 2021 г.

14:00 | 21.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Доверие Обединен холдинг предвижда ръстът на приходите от продажби да се запази и през 2018 г., а финансовият резултат да отбелязва постепенен ръст до 4,5 млн. лв. през 2021 г. Това става ясно от публикуваната от компанията 5-годишна прогноза в консолидирания отчет за деветмесечието на 2017 г., разпространен чрез БФБ – София.

Компанията очаква по-голям ръст в приходите от услуги. „Там допускаме, че ръстът ще достигне до 1% на годишна база, подкрепен от по-големите приходи в дружествата в сферата на здравеопазването. До края на прогнозния период запазваме тези прогнози по отделните позиции“, посочват от холдинга в доклада за дейността си през деветмесечието.

По отношение на другите приходи от продажби в следващия период от пет години Доверие Обединен холдинг прогнозира задържането им на постоянно ниво от около 8 млн.лв. Тези приходи се формират основно от продажби на дълготрайни материални активи (ДМА) и материали, наеми, както и от натрупвана отрицателна репутация от възприетата политика за сливания на дружества в рамките на групата фирми.

Във финансовите приходи попадат приходите от лихви, положителни разлики от операции с активи и други. В следващия петгодишен период компанията предвижда задържане на нива от около 1,6 млн. лв.

Формираните през 2016 г. положителни и отрицателни разлики с финансови активи и инструменти се дължи на продажбата на акциите на Медика АД в размер на 9,324 млн. лв.

При разходите за възнаграждения и осигуровки холдингът залага на ръст от 10% през първата година и запазване на нивата до края на прогнозния период.  Възнагражденията на персонала ще растат пропорционално и паралелно с оптимизиране на персонала в дъщерните дружества.

Не се променя прогнозата за разходите за амортизации - на ниво от 4,5 млн. лв. годишно.

Нарастването на балансовата стойност на продадените активи в периода е свързано основно с продажбите на веригата „Мосю Бриколаж“ и тези разходи следват темпа на увеличаването на приходите от продажби на стоки, посочват от дружеството.

По отношение на прогнозата за финансовите разходи холдингът очаква запазване на нивата около текущите.

В резултат от прогнозираните приходи и разходи се прогнозира постепенен ръст във финансовия резултат, достигайки до 4,5 млн.лева. през 2021 г.

Към края на септември Доверие Обединен холдинг отчита печалба след облагане с данъц в размер на 1,16 млн. лв. спрямо 10,55 млн. лв. година по-рано, което се дължи на по-ниските финансови приходи,

Приходите са в размер на 97,5 млн. лв., като се повишават с 1,7% на годишна база.

Акциите на дружеството поскъпват с 81% от началото на годината и с близо 140% през последните 12 месеца при пазарна капитализация от 38,971 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още