IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри проспекта на Монбат за издаване на конвертируеми облигации

Емисията е вписана във водения от регулатора регистър

09:02 | 22.11.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за публично предлагане на конвертируеми облигации, които ще бъдат издадени от „Монбат” АД, става ясно от решенията на регулатора от провелото се на 21 ноември заседание. 

Емисията е в размер на 30 000 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми, необезпечени облигации.

Те са с базов актив обикновени безналични акции с номинална и емисионна стойност 1000 евро за облигация, с плаваща лихва, образувана от 6-месечен EURIBOR плюс надбавка от 300 базисни точки, но не по-малко от 3,00% на годишна база, платима на 6-месечен период.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Съветът на директорите на производителя на оловно-кисели акумулаторни батерии бе овластен да вземе решение за издаване на облигациите на последното общо събрание на акционерите, а решението бе анонсирано от изпълнителния директор Атанас Бобоков по Bloomberg TV Bulgaria в края на септември.

Изплащането на главницата е на три вноски: в края на 5-тата, 6-тата и 7-та година съответно по 20%, 30% и 50% от номинала на емисията. В случай на наличие на конвертиране, погашенията на главницата ще бъдат изчислявани на база на текущия размер на номинала на облигационната емисия към датата на съответното плащане по главницата, с матуритет 84 месеца (7 години), считано от датата на емитиране.

Комисията вписа емисията конвертируеми облигации (в процес на емитиране) във водения от нея регистър.

Средствата ще се използват за придобиване на нетекущи финансови активи, вероятно планираните покупки на завод за акумулатори в Тунис и рециклиращи мощности в Италия. Минималният размер за успех на емисията е 15 млн. евро.

Финансирането е част от плановете на компанията за разширяване на бизнеса и навлизане на нови пазари, които ръководството на дружеството обяви пред своите инвеститори и медиите в края на септември.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
vale1
преди 6 години
Поне да бяхте споменали нивото на конвертиране ?Или може би не сте чели проспекта ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още