IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix ще увеличи международните си абонати до 100 млн. до 2020 г.

Бизнесът на компанията ще бъде насърчен от оригиналното съдържание, което тя предлага

11:39 | 23.11.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка; Архив Ройтерс</em></p>

Снимка; Архив Ройтерс

Оригиналното съдържание на Netflix ще помогне за увеличаването на базата от потребители на видео стрийминг услугата на чуждестранните пазари, твърди компания от Wall Street, цитирана от CNBC.

GBH Insight твърди, че компанията има изключително успешни собствени франчайзи, поради което определи акциите ѝ като „много привлекателни“.

"Вярваме, че Netflix има няколко нива на растеж, които ще подхранят следващата фаза на стратегическото ѝ навлизане сред американските и по-специално сред чуждестранните потребители“, твърди Даниел Айвс, ръководител технологични проучвания в GBH Insights.

Айвс прогнозира, че компанията може да достигне между 90 и 100 млн. международни абонати до 2020 г. спрямо близо 60 млн. в момента.

„Вярваме, че Netflix ще остане в позиция на засилване на растежа на своето съдържание и дистрибуция през следващите 12 до 18 месеца“, коментира той.

Айвс запазва своята оценка на акциите на цена от 235 долара за брой, която е с 20% по-висока от цената, на която книжата завършиха борсовата сесия във вторник.

Netflix притежава едни от най-добре представящите се акции на пазара тази година. От началото на годината досега те са отбелязали 58,5% ръст на цената си, спрямо 16% ръст на широкия индекс S&P 500.

Анализаторът твърди, че е оптимист за оригиналното съдържание, което видео платформата ще пусне, като „Crown 2” и „Stranger Things 2”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ясдко
преди 6 години
Не вярвам да им се получи. Наскоро уж преведената на български версия на сайта е направена с Google Translate и е меко казано смешна. Не знам защо всички родни медии си мълчат по въпроса но това е подигравка с родния потребител. Че и 25 лв искат за безумни субтитри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още