IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС прие инвестиционен план за Африка на стойност 44 млрд. евро

Еврокомисията е определила пет ключови области за изпълнението на своя План за външни инвестиции

15:54 | 23.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

ЕС прие нов инвестиционен план за Африка, в рамките на който се надява да привлече под своя гаранция средства на частни инвеститори в размер 44 млрд. евро. Това съобщи днес Европейската комисия, цитирана от ТАСС.

Еврокомисията е определила пет ключови области за изпълнението на своя План за външни инвестиции. Обемът му е 44 млрд. евро за държавите от Африка и страните от Южното партньорство.

В петте отрасъла влизат възобновяемата енергетика, подкрепата за малките и средните предприятия, разширяване на кредитирането на селскостопанските производства, развитието на социалната инфраструктура в градовете и други населени места, развитието на цифровия пазар и информационните услуги.

Комисията обяви прием на инвестиционни проекти от финансови структури и институции, които след експертна оценка могат да получат одобрение от ЕК, нейната гаранция и подкрепа.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още