Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

ЕС ли е отговорен за разпадането на Украйна?

Ясен отговор на въпроса може ли Брюксел да събере парчетата от "счупените" държави от Източното партньорство не може да се очаква

   1| 2| 3| 4| 5    
9
 
0
 
50
юрист до: Mavi Goz
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Не се кипря в “женски гащи“, невежо небългарско същество- аз СЪМ жена, при това- семейна жена! Или сте от тези същества, за които се казва: “Бий, за да те уважават“ и е необходимо съпругът ми лично да Ви скръцне със зъби, за да започнете да уважавате съпругата му? Не Ви се отразяват добре совалките между 2та свята- България и Израел....Определете се в кой свят искате да живеете и спазвайте неговите закони!
7
 
0
 
49
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
“...., че този де бил, дето тука се е разпищолил под неколко ника, е помирисвал юридически факултет...“ Г-не, упражнявам адвокатска професия в София от 18 години. Не знам от какъв вид е била Вашата комуникация с колегите, но ми е странно защо не можете да приемете, че една хетеро жена може да упражнява адвокатска професия в България. Дали не бъркате нонстоп България с Израел? “...Никога нема да чуеш от истински адвокат тези витиевати бози...“ Моля, обяснете на какъв език колегите са Ви обяснявали тълкуването напр. на един договор, без да използват и 1 юридически термин? Оставам с впечатление, че никога не сте ползвал професионалните им услуги. Апропо- в Израел не съществува ли професията „адвокат“ или жените -израелски гражданки, нямат право да упражняват тази професия?
1
 
7
 
48
Mavi Goz до: Mavi Goz
преди 10 месеца
P. S. На всичкото отгоре, му харесва да се кипри в женски гащи... :lol:
1
 
10
 
47
Mavi Goz до: pinoccio
преди 10 месеца
Друже, едва ли някой, който поне веднъж е говорил с жив, истински юрист, може да повярва, че този де бил, дето тука се е разпищолил под неколко ника, е помирисвал юридически факултет... Единият ми кумец е адвокат, съседката ми е адвокат от новините - от тях знам, че първия изпит, който държат, е по цинизъм! Никога нема да чуеш от истински адвокат тези витиевати бози - зад тях се опитва да се маскира обикновен трол или нещо още по-тривиално - смачкан комплексар, който крещи за (поне) виртуалната си реализация на нещо, различно от нищо... ;) :lol:
1
 
8
 
46
pinoccio до: юрист
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Добре, де - ирелевантно. Сега пък няма да правим републиканска олимпиада по четмо и писмо. И без това езикът е достатъчно профанизиран до степен да говорим неразбираемо един с друг. Въпросът е за международното право. Може ли международен съдия да свири мач от родното първенство или това може да стори и Цацаров?

2
 
0
 
45
юрист до: pinoccio
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Това е ирелевантно към същността на спора. Фактите са си факти- лице, за което българският език не е майчин език и поради тази причина не го владее в достатъчно добра степен, внушава, че пиша с различен ник и се представям с мъжка самоличност, въпреки, че не знае за специфичните правила на българският книжовен език. Нищо лично срещу евреите, но и марсианец да беше, отново щях да реагирам по абсолютно същият начин. Просто наглостта, “надградена“ над незнание, заслужава разобличение...
1
 
6
 
44
pinoccio до: юрист
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Е, тя - нашата конституция, е едно книжле, дето на Пеевски няма да му стигне и за един път да се избърше.
2
 
0
 
43
юрист до: Mavi Goz
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
“... Слаб по английски, юристке...“ 1. Не съм длъжна да владея английски език, защото не съм мениджър , заклет преводач, служител на туроператорска фирма или брокер на недвижими имоти / борсов агент, а съм български адвокат. За упражняване на моята професия не е нужно и не е задължително да владея английски език, защото българският език е официален език в ЕС и на него са преведени от заклети преводачи всички нормативни ЕС актове- ЕС регламенти, ЕС директиви и законодателни решения на ЕП.
2. Тъй като живея и работя само в България и съм единствено българска гражданка, се подчинявам на този висш български закон КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани. Къде видяхте да са вписани тук думите “английски език“?
3. Нагло и безочливо е евреин да прави забележка относно степента на владеене на български език, на една бг. гражданка, чийто майчин и бащин език е само бг. език
2
 
0
 
42
юрист до: Mavi Goz
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Мдааа- незнайно защо си замълчахте- да не би, защото еврейството се предава само по майчина линия? ;) И в книжовният български език не съществува думата “юристКЕ“, а само думата “юрист“, но незнанието Ви е напълно разбираемо- българският книжовен език не е Вашият майчин език- защо да се морите да задълбавате да го изучавате чак до такава степен :D
1
 
6
 
41
Mavi Goz до: юрист
преди 10 месеца
Плувай, плувай.... не е риба.... :lol: