IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещото ви такси ще бъде дрон

Китайски стартъп разработва амбициозен проект за летящи коли, които да превозват до двама души

14:08 | 24.11.17 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.ehang.com</em></p>

Снимка: www.ehang.com

Китайски стартъп е разработил летяща кола и планира да я пусне на пазара през следващата година, предава Bloomberg.

Дронът E-184 на EHang Inc. може да превозва един човек в малка кабина, но компанията твърди, че работи по модел, който да побира двама пътници. Главният изпълнителен директор на EHang Ху Хуаджъ твърди, че работещи „дронове таксита“ през 2018 г. в Дубай, стига те да получат одобрение от регулаторите.

Дронът е задвижван от четири витла, зареждани с батерии, и е оборудван с напълно автоматизирана навигация, твърди Ху.

Пътниците избират предварително програмиран маршрут, а след това се отправят на пътешествие. E-184 може да развива до 100 км/ч и може да прекара във въздуха до 25 минути, твърди компанията.

В момента дронът се тества в централата на EHang - бивш тематичен парк в покрайнините на Гуанджоу, Южен Китай.

"Ще започнем масово производство на нашите пътнически дронове в началото на следващата година“, посочва Ху пред Bloomberg TV. “Също така през 2018 г. планираме да инсталираме напълно автоматизирани продуктови линии, за да увеличим производствения капацитет“.

EHang има големи амбиции – иска да създаде мрежа от дронове таксита по целия свят. Компанията също така планира да сключи сделки със Саудитска Арабия, Сингапур и „няколко европейски града“ през следващата година, твърди главния изпълнителен директор.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 1 rate down comment 4
khao
преди 6 години
истинската причина е точно безопасноста ... един да падне в голям град пада върху нечия глава със сигурност !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 6 години
и аз това им говоря, но да обясняваш на агресивни глупци като мишето е обречена кауза :):) аз се занимавам точно с такива неща, но някакъв мияч на чинии в Германия си мисли че като викне по силно значи е прав :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Истинската причина е, че трябва големи промени във законодателството за въздухоплаване и увеличаване капацитета и IT-възможностите на контролните кули. Просто политиците много изостанаха от развитието на индустрията и бизнеса, а и нямат необходимия умствен капацитет да схванат какво се случва с бързи темпове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 3
Sakamano
преди 6 години
Въздушните коли изобщо не са нова идея - от години има създадени работещи прототипи. Причината, поради която още не са влезли в масова употреба е безопасността, защото това е почти нерешим проблем. Трудно ми е да си представя, че властите в който и да е град биха разрешили подобен транспорт - освен над слабо населени райони и по строго определени въздушни коридори - което изцяло обезсмисля технологията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
При тебе нема опасност от хакване ... требе да имаш какво да ти хакнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 5
khao
преди 6 години
ако е за кой кво предпочита, аз съм за телепорт :) говорех за кое е по ефективно и кое ще стане факт в скоро време ... Кво хакване ? :):) тия неща ги има само у филмите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 4
bgMan
преди 6 години
Аз пък предпочитам да хвана това за да не вися по задръстванията в големите градове. Тук само хакването е опасно. Всичко друго е добре решено на софтуерно ниво. При EV със съвременни двигатели дори няма какво да се развали и след изминаването на няколко милиона километра. Затова и нещата отиват натам повечето от човечеството да остане без работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 3
khao
преди 6 години
Бъдещето такси пак ще е като настоящото, но без дебел бакшиш вътре !Така като ми трябва за кратък курс нема да ми плаче че чака курс до Люлин или луната !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 9
khao
преди 6 години
няма шанс това да стане масово ... за някви екзотично употреби да, но такси никога .... колко таксита има Пекин ? сега ако литнат и само 0.1% годишно да паднат по някви технически причини, кво ще стане ?колата поне няма да падне ... просто няма смисъл да се преодолява гравитацията за хоризонтални къси пътувания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още