IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДНСК отне разрешението за строителен надзор на „Инекс консулт" ООД

Причината са допуснати редица нарушения

22:46 | 27.11.17 г.
<p>
	Снимка: Рixabay</p>

Снимка: Рixabay

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) отне удостоверението за строителен надзор на фирма „Инекс консулт“ ООД. Причината са допуснати редица нарушения на Закона за устройство на територията, съобщи ДНСК.

При строеж на жилищна сграда във Варна компанията е допуснала изпълнение при съществуващи отклонения от одобрения инвестиционен проект, за което от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно постановление с наложена имуществена санкция в размер на 2 500 лв. Постановлението не е обжалвано и е влязло в сила на 2 септември 2015 г.

Според ДНСК „Инекс консулт“ не е спряла своевременно основен ремонт на хотел „Мираж“ в комплекс „Слънчев ден“ край Варна при безспорно установени нарушения. От Дирекцията е издадено наказателно постановление, потвърдено от Варненски районен съд. То е влязло в сила на 28.01.2016 г. след изменение на наложената имуществена санкция от страна на съда.

В качеството си на консултант по договор, възложен от Международен панаир Пловдив АД, компанията е изготвила комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект за ремонт на апартаментен хотел “Мираж“, Варна.

В него липсва оценка за съответствието на инвестиционния проект с подробния устройствен план, с правилата и нормативите за устройство на територията, с други специфични изисквания към определени видове строежи и изисквания на влезли в сила административни актове.

За нарушенията е издадено наказателно постановление от заместник-началника на ДНСК с наложена имуществена санкция в размер на 30 хил. лв. След обжалване, постановлението е потвърдено от Административен съд – Варна и е влязло в сила на 23.02.2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още