Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Легендарен икономист: Иде най-тежката криза от Втората световна война

Данъците сами по себе си са вредни, трябва да са по-ниски, твърди американският икономист Артър Лафер

   1| 2| 3| 4| 5    
0
 
3
 
47
kony до: Ironhorse
преди 3 дни
Няма профилна снимка
"Т.е. в болниците буквално избиват българите, за да точат пари лекарите."
Не лекарите, а политиците ни и бюрократите от НЗОК и МЗ, създали настоящата система (някои от тях с диплома за лекари) са крадците, източващи здравните осигуровки и убийците.
1
 
2
 
46
Pyramid до: julian12
преди 1 седмица
Откога патките ядат сено?
0
 
0
 
45
преди 1 седмица
На никого ли не направи впечатление словосъчетанието ..."по-широка данъчна основа"?
3
 
2
 
44
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Как веднага си проличаха тролчетата във форума, дето на 2 патки сеното не могат да разделят.
0
 
1
 
43
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Дано не е така.

0
 
8
 
42
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Г-н американския икономист правилно смята, само че има една (не)малка фактическа подробност: последните 5 години усилено се разработват и интегрират системи за проследяване на паричните потоци (сещайте се и за кешовите ограничения), както и различни реформи по данъчните законодателства точно с цел ако не да се закрият, то поне да се ограничат данъчните обежища, за да може хем данъците (преки и косвени) да се вдигнат, хем да няма къде да се скрият. това е и причината редица финансови институции отказващи да съдействат на системи като FATCA и CRS да бъдат тотално изолирани от финансовата система.
2
 
15
 
41
sando1 до: pinoccio
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Господин Пинокио, хора като khao и KPetkov e видно че са функционално неграмотни, тоест не могат да разберат и осмислят малко по-сложен текст. На такива хора е невъзможно да се обясни нещо, което логически не могат да разберат. Установил съм, че ако човек не разбере нещо от втори или трети път, то той няма да го разбере, ако ще и 20 пъти да му го обясняваш. Всяко обясняване след 3-ти я път е хабене на време и нерви. Спри се :).
1
 
15
 
40
pinoccio до: khao
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Той говори "за" или в единия случай, или "за"в другия, който предпочита - да се движи нагоре, да вдига доходите. Според мен ти си пчелар и пчелите са объркали кошерите за зимния сън. Напролет ще дадеш мед.
2
 
11
 
39
pinoccio до: pinoccio
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Защо мислиш, че всичко се смята в проценти. Процентите са дименсията на пропорциите. Да си чул за инфлация от 2 лева през септември на годишна база от 3.50 за кило кремвирши? Не, нали? Освен, ако не си учил по геометрията на Лобачевски.
7
 
1
 
38
khao до: pinoccio
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
ти лично мое да го смяташ както си искаш, важно е логиката да пасне в главата ти и да си доволен :):) а че не е вярно и изопачаваш казаното от човека, на кой му дреме :):)