IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb ще излезе на борсата в следващите няколко години, твърди анализатор

Хемант Танейа смята, че компанията притежава всичко необходимо, за да стане публична

16:27 | 30.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Airbnb трябва да вземе ключови решения преди евентуално да се озове на борсата, но вероятно ще стане публична компания в рамките на следващите няколко години, твърди Хемант Танейа, управляващ директор на General Catalyst, цитиран от CNBC.

"Когато станат публична компания, ще има много фактори – пазарите, какво мислят за международната експанзия, ще искат ли да се фокусират върху всичко това преди да се налага да се справят с натиска на фондовите пазари“, коментира още той.

Той очаква IPO-то да се случи през някоя от следващите години.

Компанията, в която той работи - General Catalyst, притежава дял от Airbnb.

Първичното публично предлагане на платформата за краткосрочни наеми е едно от най-очакваните събития в технологичния свят.

Главният ѝ изпълнителен директор Браян Чески през октомври заяви, че фирмата ще бъде „готова колкото е възможно по-скоро“ за листването. По това време той отричаше спекулациите, че Airbnb ще стане публична следващата година, като посочи, че тя трябва да бъде готова за това.

Независимо от това в какъв момент ще се случи Танейа вярва, че Airbnb има правилния профил, за да се превърне в публична компания.

"Смятам, че компанията има необходимото, за да стане публична“, коментира той. „Мисля, че тя има един от най-интересните бизнеси от гледна точка на стойността, когато става дума за бизнес модела“, допълва Танейа.

Стартираната през 2008 г. в Сан Франциско компания е изградила мрежа в 191 страни и в над 65 хил. града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още