IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се 25 хил. души да посетят България за председателството на ЕС

Предвидени са около 50 хил. протоколни подаръка за делегатите

17:02 | 30.11.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: "><span lang="bg-BG" style="color: rgb(34, 34, 34);">Сред </span><span style="color: rgb(34, 34, 34);">подаръци</span><span lang="bg-BG" style="color: rgb(34, 34, 34);">те </span><span style="color: rgb(34, 34, 34);">са пакетчета с лавандула.&nbsp;</span></em><em font-size

Сред подаръците са пакетчета с лавандула. 

Най-вероятно броят на гостите, които ще посетят България за председателството на Съвета на ЕС, ще достигне 25 хил. души. Това каза министър Лиляна Павлова на пресконференция днес, предава БТА

Павлова уточни, че първоначалните очаквания са били за 20 хил. души, но календарът на събитията в България нараства всеки ден и съответно и броят на гостите се увеличава.

Днес депутатите одобриха увеличение на бюджета на ресорното Министерство, оглавявано от Лиляна Павлова, през 2018 г. с близо 3,3 млн. лв.

Тя представи пред журналисти протоколните подаръци, които Министерството на българското председателство е подготвило за делегатите. Предвидени са около 50 хил. подаръка, включително и тези, които ще бъдат изпратени до постоянното ни представителство в Брюксел за участниците в заседанията там.

Пакетът включва шалове за дамите и вратовръзки за господата, което е традиционно за всяко председателство. Има два пакета подаръци - единият е за министър-председатели, министри, заместник-министри и ръководители на делегациите, а другият - за всички останали делегати, които ще посещават заседанията не само в България, а и в европейските институции.

В дизайна на шаловете и вратовръзките са вплетени мотивите на българската шевица, каквото е и логото на председателството. Ще има и монети. Единият вид е специална емисия на двулевки, която е с логото на българското председателство. За ВИП гостите ще има специална емисия на сребърна монета със златно покритие също с логото на председателството.

Делегатите ще получат и вече валидираната пощенска марка, която е издадена в лимитирана серия, за да има колекционерска стойност.

Тефтери, химикалки, мобилно зарядно за телефони също са включени в пакетите.

Спонсорите предоставят и допълнителни подаръци. Сред тях са пакетчета с лавандула, тъй като страната ни е най-големият износител на билката за Европа, както и розово масло. Всички подаръци ще бъдат в опаковки, брандирани с логото на председателството.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още