IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon превръща Alexa в новия ви офис асистент

Американската компания смята, че гласовите команди ще се превърнат в естествен начин за общуване с работната среда

13:03 | 01.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Amazon.com обяви, че работи по нови гласово активирани инструменти за работа, с което се надява, че вербалните команди ще станат неизменна част от офис средата, пише Bloomberg.

Alexa for Business ще позволи на потребители да дават команди за започване на конферентен видео разговор или да принтират документи, като това са само част от множеството обичайни за работното място функции, посочи Amazon на своята конференция за облачни услуги в Лас Вегас.

„Повече не трябва да набирате номера за конферентни разговори“, коментира главният технологичен директор на Amazon Вернер Вогелс при представянето на услугата. „Само кажете: „Alexa, започни срещата“.

Всичко това е достъпно през дигиталните колонки Echo на Amazon и е свързано със софтуер за работа.

Amazon иска да вкара в офиса гласово контролираната технология, която потребителите вече използват, за да контролират термостатите си или да поръчват пица у дома. Американската компания се опитва да направи Alexa неизменна част от живота на потребителите и смята гласовите команди за следващата вълна от технологии, подобно на мишките за персонални компютри и сензорните екрани за смартфони.

Продуктът на Amazon ще се конкурира с Microsoft, която насочва своя гласово активиран асистент Cortana и програмите си за конферентни обаждания към изпълняването на подобни задачи. Alexa for Business ще може да използва календари и контакти, съхранявани в популярния софтуер на Microsoft - Exchange, твърди Вогелс.

"След като веднъж свикнете с един по-естествен начин за интеракция със средата ви, няма да искате да се върнете назад“, коментира Вогелс. „Ако гласът е естествен начин да си общувате с дома ви, защо да не създадем нещо, с което да си общувате по работа също?“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още