IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отменят още полети до остров Бали

Авиокомпаниите се притесняват, че изригванията от вулкана могат да влошат полетните условия

12:44 | 02.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Авиокомпании отмениха своите полети до индонезийския остров Бали тази събота, позовавайки се на прогнозите за влошаващите се условия за летене, свързани с риска от вулканичен прах от изригналия вулкан Агунг, предава Ройтерс.

Говорителят на летището в Бали заяви, че то все още работи нормално, но авиокомпании като Jetstar и Virgin Australia са избрали да отменят някои полети.

“Полетните условия в Бали се очаква да бъдат ясни през деня, но прогнозите за довечера са лоши, така че редица полети бяха отменени”, обяви австралийската нискотарифна компания Jetstar в акаунта си в Twitter.

Изригналият вулкан затвори летището за по-голямата част от седмицата, като остави в очакване посетителите от Австралия, Китай и други страни, преди условията да се подобрят и полетите да бъдат подновени.

20 полета бяха отменени в петък вечерта заради притеснения за прах от вулкана. Някои превозвачи, включитело AirAsia, заявиха, че ще оперират извън Бали през деня, тъй като вулканичният облак може да намали видимостта през нощта, а вятърът в района е непредвидим.

Авиокомпаниите избягват да летят през вулканични облаци от прах, тъй като те могат да повредят двигателите на самолетите, да запушат охлаждащите системи, да намалят видимостта за пилотите и да причинят спиране на двигателите.

Освен това съществуват опасения от промяна в метеорологичните условия, тъй като тропическият циклон южно от Ява може да повлияе на времето и вятъра в района, включително в Бали.

Въпреки че част от авиокомпаниите продължиха да работят нормално днес, сред пътниците все пак има притеснение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още