IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пощенска банка вече е единствен кредитор на Sofia Ring Mall в София

Собственикът на търговския център се е договорил за по-добри лихвени условия, по-дълъг срок на заема и ново финансиране за развитието на проекта

10:52 | 05.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Sofia Ring Mall</em></p>

Снимка: Sofia Ring Mall

Пощенска банка вече е единствен кредитор на „София Саут Ринг Мол“ ЕАД – собственикът на търговския център Sofia Ring Mall на Околовръстното шосе в София, съобщават от мола и банката.

Синдикираният кредит в размер на около 90 млн. евро е изтеглен през 2014 г. от Алфа Банк и Юробанк (Пощенска банка) и Обединена българска банка (ОББ), като последната е и агент по кредита и агент по обезпеченията, показват данни от Търговския регистър.

Юробанк България АД още в края на август е вписана като единствен заложен кредитор на компанията. Сделката е окончателно приключена през ноември 2017 г., като банката е изкупила участието на останалите кредитори в кредита. 

Припомняме, че Пощенска банка придоби Алфа Банк, като сделката беше финализирана през миналата година. Белгийската група КВС, собственик на СИБанк в България, придоби ОББ през тази година, като новият кредитор функционира под името ОББ.

Собственикът на мола посочва, че със сделката ще постигне по-добри лихвени условия, ще удължи срока на заема и ще получи допълнително финансиране за развитието на проекта.

От търговския център отчитат още, че от началото на годината досега човекопотокът към мола нараства с 12%. През 2016 г. е отчетен ръст от 26% на същия показател.

Столична община вече разработи и промени в устройствения план за разширението на метрото в посока търговския център и Симеоновския лифт.

Sofia Ring Mall отвори на етапи в края на 2014 г. след известно забавяне на строителството заради кризата. Отдаваемата площ на търговския център е 70 хил. кв.м, с което той е сред най-големите в страната. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още