IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В сърцето на биткойн манията

Coinbase - една от първите компании за търговия с криптовалутата, увеличава служителите си близо 17 пъти за година

13:15 | 07.12.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Браян Армстронг, изпълнителен директор и съосновател на Coinbase.&nbsp;<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Браян Армстронг, изпълнителен директор и съосновател на Coinbase. Снимка: Getty Images News

Процъфтяващият фондов пазар през 1920 г. си имаше своята Нюйоркска фондова борса. Технологичният балон на 90-те години имаше Nasdaq и E-Trade. А на пазара на виртуална валута от миналата година се появи базираната в Сан Франциско компания Coinbase, пише в свой репортаж New York Times. И сравнява бурния растеж и бързото поскъпване на виртуалната валута  с най-големите балони на XX век.
 

Coinbase може да се нарече център на спекулациите с биткойн, който в четвъртък мина 15 хиляди долара. Компанията от Сан Франциско е основното място, на което обикновените американци могат да отидат и да се включат в купуването и продаването на виртуалната валута. До момента няма друга компания, при която толкова лесно човек да може да се регистрира, да свърже банковата си сметка или дебитна карта и да започне да купува биткойн. 

Броят на хората с профили в Coinbase е нараснал драстично от 5,5 милиона през януари до 13,3 милиона в края на ноември. В края на миналия месец компанията регистрираше по 100 000 нови клиенти на ден.

Офисът на компанията в Сан Франциско се опитва да се справи с бурния си растеж и предлага удобства на служителите си - като безплатен обяд и вечеря, голямо кафене, стая за йога и бордови игри. В последните дни всеки сантиметър от офиса се превръща в гореща точка. Само ден, след като биткойнът преминава границата от 10 000 долара, се налага трейнингът за мениджъри да се премести в игралната зала, тъй като инженерният екип на компанията свиква спешна среща в конферентната зала. Битката е за възстановяване на сайта на Coinbase, след като той пада заради свръхтрафик.

Coinbase първоначално беше част от по-рано създадени биткойн компании, но след това се отделя, след като беше една от първите, които получи специален лиценз за търговия с виртуална валута, наречен BitLicense. В началото на годината компанията имаше 24 служители, а в момента те вече са над 180. Очакванията са през първото тримесечие на 2018 г. дружеството за търговия с биткойн да има общо 400 служители. Така само в рамките на една година стартъпът може да увеличи броя на служителите си близо 17 пъти. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 16
doc
преди 6 години
pozdravi za ekipa na investor...bitcoin e nai-goreshtata tema vav finasovia sviat v momenta i vie ste na grebena na valnata...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още