IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AB InBev засилва присъствието си в Китай с нова пивоварна

Новата Putian Brewery на компанията ще има капацитета да произвежда 1,5 млн. тона бира годишно

12:28 | 07.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Anheuser-Busch InBev официално отвори най-новата си пивоварна в Китай – сигнал за това колко важен е китайският пазар за най-големия производител на бира в света, предава CNBC.

Новата Putian Brewery на компанията започна работа от 6 декември и ще има капацитет на производство 1,5 млн. тона бира годишно. Според AB InBev това прави пивоварната най-голямото подобно съоръжение от гледна точка на капацитета в Азиатско-тихоокеанския регион.

Сред технологиите в завода са производствени линии, които могат да произвеждат 160 хил. кенчета на час – скорост два пъти по-бърза от тази на предишни линии, посочва компанията. Други технологични иновации ще помогнат за качеството на контрола чрез използването на високоскоростни сканирания и автоматично изхвърляне на продукти с дефекти.

Освен подобренията в производствената ефективност Putian Brewery ще работи и със соларни панели, които ще намалят и вредните емисии върху околната среда, посочват от компанията. Обемът вода и топлинна енергия, изисквани за производството, също ще бъде намален чрез използването на по-устойчиви процеси, добавят от AB InBev.

“Пивоварната бе построена за рекордно време, както всичко в Китай, и е много екологично насочена, както повечето наши пивоварни“, заяви главният изпълнителен директор на AB InBev Карлос Брито.

Компанията прави инвестицията си в страната в момент, в който броят на потребителите, формиращи средната класа, продължава да расте. Съответният растеж на покупателната сила води до по-голямо търсене на по-луксозни марки, например Budweiser или Corona, тъй като вкусовете на потребителите се променят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още